Urbanisme

teatre

El nou esquelet del teatre Odèon de Canet pren forma

S’estan enllestint el pilar i les voltes que faltaven per refer a la planta baixa i també s’actua en el primer pis

La Diputació pagarà la major part del projecte executiu de l’obra que queda pendent

Els operaris treballen aquests dies en comentar i donar forma a l’estructura de l’antic teatre Odèon de Canet, ubicat a la plaça Colomer. L’actuació, que segons fonts municipals es correspon amb el calendari previst, ja dona els seus fruits perquè s’estan enllestint el pilar i els arcs que quedaven pendents a la planta baixa per començar a fer la volta catalana. El regidor d’Urbanisme, Lluís Llovet (ERC), explica que l’empresa adjudicatària també s’encarregarà fins al mes de novembre de formigonar el terra del primer pis i aixecar-hi les parets. “Deixarà a punt les encavalcades de ferro del sostre i la teulada que s’instal·larà serà provisional”, apunta, i hi afegeix que “l’objectiu és enllestir la carcassa de l’edifici de Rafael Masó a l’espera de poder farcir-lo ja en una segona part del projecte”. La intervenció de l’immoble històric puja a 527.000 euros, dels quals el 50% l’aporta directament la Diputació, un 25% va a càrrec del Departament de Cultura i l’altre 25% l’assumeixen les arques municipals. “Un cop enllestida aquesta primera fase, ens caldrà entomar la segona, la que serà més vistosa i la que farcirà de contingut el futur equipament cultural”, assenyala Llovet. Paral·lelament a les obres a Canet, el regidor de Governació avança que la Diputació ha acceptat finançar el 80% del cost del projecte executiu de la resta de l’obra. “Un projecte que puja a 190.000 euros i del qual l’Ajuntament només haurà de pagar el 20%”, comenta. Llovet confia que si es mantenen els terminis previstos, durant el primer trimestre del 2018 se sabrà quin serà l’aspecte final de les instal·lacions i com s’hauran d’afrontar econòmicament. “A Canet ja disposem de 250.000 euros per al 2018 corresponents a les meses de concertació i confiem trobar més finançament amb l’objectiu de tenir enllestida l’obra quan acabi el mandat”, apunta, tot i reconèixer que es treballa amb un calendari prou ajustat.

Parets de vidre

Llovet explica que la proposta amb la qual es treballa és que la planta baixa de l’edifici tingui tancaments de vidre “perquè donin més amplitud a tot el conjunt arquitectònic”. L’estudi previ que va lliurar la Diputació parla d’una planta baixa en contacte amb la plaça Colomer, “que es convertirà en espai de bar, a més de ser el nou accés i vestíbul de la sala, amb els serveis i la taquilla; un espai també apte per a la celebració d’actes més participatius i informals”. “La sala, amb les terrasses i la balconada vinculades a la plaça amb les escales exteriors, ofereix una gran versatilitat d’ús per a tot tipus d’actes i espectacles gràcies a les múltiples configuracions possibles”, inclou l’estudi, i es remarca que la recuperació “permet emmarcar i justificar la solució de continuïtat de l’edifici originari de Rafael Masó”. L’edifici de l’Odèon el va comprar l’Ajuntament a l’empresa Consum el 20 de desembre del 2002.

LA FRASE

L’objectiu és enllestir la carcassa de l’edifici per farcir-lo en la segona part del projecte
Lluís Llovet (ERC)
regidor d’urbanisme de l’ajuntament de canet de mar

LA XIFRA

527.000
euros
és el preu fixat inicialment per a la reconstrucció de l’estructura de l’antic teatre Odèon de Canet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró