Urbanisme

Sabadell

Un pla gairebé executat i un altre, al sector sud, que està a les beceroles

Sabadell va poder projectar el 2005, en el segon any de convocatòria de la llei de barris, la rehabilitació de la zona del parc fluvial del Riu Ripoll. Tot i que la durada dels plans de barris és de quatre anys i està gairebé executat, encara hi ha treballs en curs, el més important dels quals és la construcció del centre cívic de Torre-Romeu, L'obra més significativa que s'ha fet és el nou parc de la Clota en un antic meandre del Ripoll. Dels 17,9 milions que ha costat aquesta actuació, a pagar a mitges entre les dues administracions, el consistori encara té pendents de pagament 2,4 milions de treballs executats amb les corresponents justificacions enviades. A més, 2,6 milions també estan contractats i pendents d'executar.

L'any 2009 Sabadell va tornar a ser un dels municipis seleccionats del pla de barris, en aquesta ocasió per fer millores als barris de la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda i les Termes, el conegut com a sector Sud i on hi ha censats més de 30.000 habitants. Fins a 43 accions dibuixa el pla, amb un pressupost que puja als 10,8 milions, dels quals la Generalitat n'ha de subvencionar 5,4. Al consistori admeten que tot just s'han començat a desenvolupar programes de caire social i que la part urbanística ni tan sols ha començat, però el govern ja els deu 500.000 euros d'accions executades i justificades, i hi ha 470.000 euros contractats i pendents que s'executin.

J.A.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.