Urbanisme

maresme

Reclamen una comissió de seguiment de la remodelació de la plaça Espanya de Pineda

L'oposició, excepte el PP que no ha estat convidat, critiquen manca d'informació en el procés que ha de canviar la fesomia del centre

El govern es planteja fer l'obra en una sola fase que acabaria el juny

CiU, ERC-Junts per Pineda i 100xCent per Pineda han reclamat aquest matí la creació d'una comissió de seguiment de les obres de remodelació de la plaça Espanya i de la part alta del carrer Doctor Bertomeu. Els tres grups de l'oposició –el PP no ha estat convidat a sumar-se– consideren que és “molt necessari” disposar “d'un instrument que garanteixi la bidireccionalitat de les comunicacions en aquesta obra, de les més importants del mandat”. L'oposició proposa que en aquesta comissió hi siguin representats tant els diferents grups polítics, com els tècnics municipals, els representants de l'empresa adjudicatària, veïns i comerciants de la zona. Pere Aragonès, portaveu d'ERC-JP es queixa que en el procés de la remodelació de la plaça Espanya no hi ha hagut tota la informació que cal i que això ha generat cert neguit entre els veïns. En aquest sentit, recorda que les obres es van aturar fa poc temps per problemes entre l'empresa concessionària i una subcontractada. “El seguiment és bàsic per garantir el desenvolupament adequat de l'actuació i és el lloc adequat per plantejar novetats a l'obra i debatre els pros i els contres”, apunta Aragonès. De la seva banda, el portaveu de 100xCent per Pineda, Salvador Llorens, considera que la importància de la comissió se sustenta en el fet que Pineda ha tingut problemes destacats amb obres de gran calat, com poden ser la biblioteca o la piscina municipal. “N'hauríem d'aprendre de les males experiències”, assenyala Llorens. Finalment, Guillem Mateo, de CiU, considera que “hi ha una inquietud entre els veïns per saber com estan unes obres que els afecten dia a dia”. “ Demanen un mecanisme d'informació i un ens que permeti controlar que el calendari es compleix”, diu.

Informació contínua

De la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC) ha valorat positivament la proposta feta des de l'oposició però ha destacat que “tant veïns com comerciants han tingut, tenen i tindran tota la informació sobre l'obra”. Masnou ha recordat que s'han celebrat tres reunions obertes al públic per explicar l'actuació i que es comunica la planificació setmanal de les actuacions. Pel regidor, la proposta de la resta de grups municipals “se'm fa estranya quan no s'ha demanat amb altres obres de tant o més calat que aquesta” i ho vincula al fet que s'apropen eleccions municipals.

Pel què fa a la possibilitat de fer la reforma de la plaça Espanya i de la part alta del carrer Doctor Bertomeu –que allargarà l'actual zona de vianants–, en una sola fase Jordi Masnou admet que hi ha converses en aquest sentit amb l'empresa. “L'adjudicatària ja ens ho va plantejar tan bon punt va començar l'obra i en els propers dies ens presentarà per escrit la proposta i a partir d'aquí el govern decidirà”, assenyala. Si s'acaba acceptant el plantejament de l'empresa, les obres s'allargarien fins al 15 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia