Urbanisme

maresme

Els comerciants rebutgen que es tregui l'aparcament de la plaça Espanya de Pineda

Traslladen la demanda a l'alcalde després de veure que en el dibuix inicial de remodelació de l'espai no hi ha lloc pels vehicles

Xavier Amor els trasllada que s'escoltaran totes les veus

La remodelació i millora de la coneguda plaça Espanya de Pineda no serà una bassa d'oli. L'obra més important d'aquest mandat pel govern del PSC va topar ahir amb el primer des esculls: l'oposició en bloc dels comerciants, restauradors i hotelers de la zona a què s'eliminin les places d'aparcament en zona blava que actualment envolten la plaça. En una reunió celebrada a les instal·lacions de l'Innova, diferents representants del sector van assegurar que suprimir la possibilitat de deixar el cotxe a la plaça “serà un cop mortal pels seus comerços”. Des del sector defensen que els clients busquen la màxima comoditat a l'hora d'accedir a les botigues i que un projecte sense aparcaments “potser sí que millora el passeig, però no les vendes”. Des de l'associació de comerciants Gent de Pineda, la presidenta, Maria José Sánchez va remarcar que la veu dels comerciants també s'ha de tenir en compte a l'hora de prendre decisions sobre la remodelació. “L'experiència al capdavant d'un negoci ens demostra que les places d'aparcament són necessàries”, va dir. Els comerciants

D'altres veus de comerciants van recordar que la remodelació del carrer Major, on es va eliminar l'aparcament, “van acabar amb l'activitat comercial”. Des del sector també es va rebutjar la proposta de mantenir la pista de bàsquet.

Màxim consens

De la seva banda, l'alcalde Xavier Amor (PSC) va reconèixer que veia amb bons ulls la transformació de la plaça Espanya en una zona única amb preferència pels vianants. Tot i això, Amor va repetir que recollia les demandes dels comerciants i que les estudiaria. “Volem un projecte el màxim de consensuat possible, perquè es tracta de l'obra més important d'aquest mandat i no vull que la gent quedi descontenta”, va precisar.

Tot i això, Amor va matisar que plantejaria als tècnics la possibilitat de dissenyar una proposta que permetés “fer marxa enrere en cas que es veiés que la decisió presa no hagués estat la correcta”. En aquest sentit no va descartar que la remodelació de la plaça inclogui aparcament en un principi i, en cas de veure que no funciona, es pugui treure sense afectar el projecte inicial. Les obres de reforma d'aquest cèntric espai està previst que es puguin adjudicar passat l'estiu i tenen un termini d'execució d'entre sis i vuit mesos. “Hem de garantir que l'obra estigui acabada abans de l'estiu del 2014 per evitar afectar l'activitat de la zona més temps del que sigui estrictament necessari”, va precisar l'alcalde. Aquest vespre hi ha convocada una nova reunió a l'Ajuntament amb veïns i comerciants per intentar arribar a un consens sobre el projecte definitiu. Els veïns, però, ja veuen bé que desapareguin els cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.