Societat

meteorologia

Vint milions de danys a particulars a la Val d'Aran

La Generalitat obre una finestreta única per agilitzar les reclamacions

Continua el degoteig de dades dels danys causats per la riuada de la setmana passada a la Val d'Aran. Es calcula que les inundacions podrien haver causat almenys 20 milions d'euros en danys a habitatges, cotxes i finques particulars. Aquesta és la xifra que ha donat el consorci de compensació d'assegurances després d'haver fet els primers peritatges a Arties, Vielha i Bossòst, segons va informar ahir el diari Segre.

La xifra s'uneix als cinc milions d'euros que costarà la reparació de la xarxa viària de la Generalitat, i els set milions que costarà, aproximadament, la reconstrucció de la xarxa d'abastament d'aigua potable a la vall, destrossada en molts punts per la riuada.

Ahir, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre va xifrar en quatre milions d'euros més els danys causats als marges dels nuclis i a la llera del riu Garona a Arties, Vielha, Bossòst i Les. La confederació haurà de reconstruir defenses del riu i els marges que travessen determinades localitats que han quedat desprotegides. Les obres començaran en menys d'un mes i en un termini de dos a tres mesos estaran finalitzades.

D'altra banda, la Generalitat ha obert una “finestreta única” per recollir peticions i reclamacions de danys de particulars i empreses. El servei estarà coordinat per delegat del govern al Pirineu i l'Aran, Albert Alins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.