Societat

Un incendi crema 450 hectàrees al nord de Mallorca

El foc s'ha declarat aquest dimarts a la nit prop de Cala Torta, entre els termes municipals d'Artà i Capdepera

Els equips d'emergències han desallotjat 180 persones

Un incendi que es va iniciar aquest dimarts a la nit a Cala Torta, al nord de Mallorca, ha afectat 450 hectàrees de massa forestal entre els termes municipals d'Artà i Capdepera, segons les primeres estimacions fetes per l'Institut Balear de la Natura. El foc, que encara no ha estat controlat, ha obligat a desallotjar unes 180 persones d'un restaurant, allotjaments rurals i cases aïllades de Capdepera.

Segons ha explicat a TV3 el cap dels serveis de gestió forestals de la Conselleria de Medi AMbient de les Illes Balears, Luis Berbiela, en l'extinció del foc hi treballen unes 150 efectius i sis mitjans aeris, entre els quals dos helicòpters de la Unitat Militar d'Emergències, que s'ha desplaçat aquesta nit fins a Mallorca per col·laborar en el dispositiu.

Berbiela ha recordat que la zona d'Artà va patir diversos incendis forestals als anys 80 i 90 i que aquest nou foc “suposa un important retrocés en la recuperació” de vegetació que s'estava duent a terme.

Aquest és el segon incendi important que es declara aquest estiu a Mallorca, després que el 27 de juliol passat s'iniciés un foc a la serra de Tramuntana, que va afectar 1.800 hectàrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.