Educació

Escola catalana cerca mecenatge

L'escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa llença a internet una campanya de micromecenatge per continuar el seu projecte educatiu transfronterer

L'escola Jordi Pere Cerdà ha obert les seves portes l'any 2012. És un centre innovador i pioner pel seu caràcter transfronterer, una escola que viu la cultura i la llengua catalana al servei de l'Alta i la Baixa Cerdanya.

Per portar a terme el seu projecte educatiu, l'escola ha llençat, per internet, una campanya per recollir fons i materials. Per l'any escolar que acaba de començar, l'escola necessitat un complement de finançament d'entre 5000 i 7000 euros i material d'educació física. Tampoc té biblioteca i doncs necessita llibres. Els ajuts es destinaran a subvencionar part de les despeses de salaris del personal o de funcionament del centre. Actualment l'escola rep algunes subvencions públiques, quotes familiars calculades en funció dels ingressos dels pares i donacions, part de les quals pateixen retards o retallades.

L'escola Jordi Pere Cerdà agrupa alumnes en dues classes (alumnes d'infantil i alumnes de primària).

L'escola Jordi Pere Cerdà ha obert les seves portes l'any 2012. És un centre innovador i pioner pel seu caràcter transfronterer que planteja la seva funció per, segons els seus creadors, «unir l'Alta i la Baixa Cerdanya dividides per la frontera entre dos estats, però amb molts trets en comú, els d'un mateix poble que va ser separat al 1659.»

A l'origen de l'escola, l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Bressola de Càldegues, després de l'anunci de tancament de la seva escola per causes econòmiques, va decidir buscar el suport polític i econòmic necessari per continuar un nou projecte educatiu d'escola catalana. L'escola acull alumnes de tots dos cantons de la frontera i, entén el català com a llengua vehicular i cultura pròpia, treballa la llengua francesa per tal que els alumnes acabin l'escolarització amb un domini oral i escrit de totes dues llengües. A més, mostra un caràcter multicultural amb l'estudi de l'anglès i el castellà.

La nova escola se situa al municipi de Sallagosa (Alta Cerdanya), i rep el nom de Jordi Pere Cerdà, el gran dramaturg, narrador i poeta de la Cerdanya i de Catalunya Nord.

Les ajudes, que poden tenir diverses formes -diners, material, col.laboracions educatives, etc-, es poden trobar eb el web de l'escola:

http://goteo.org/project/escola-catalana-jordi-pere-cerda/home

Associació Multicultural Jordi Pere Cerdà,

impasse Notre-Dame, 66800 Sallagosa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.