LES PRESES (Garrotxa)

XXVII Festival Internacional de Música i Dansa, Ésdansa

Balls d'arreu del món

El prestigiós festival de danses tradicionals de les Preses, organitzat pel Cercle Marboleny amb la col·laboració de l'Ajuntament, presenta aquest any uns atractius especials: el monogràfic dedicat als cavallets i mulasses del país; l'estrena de l'espectacle Aigua, produït pel mateix Ésdansa (vegeu article adjunt) i la participació de sis grups estrangers que mai havien actuat a les Preses. Això últim és el primer cop que passa en la història del festival.

Repartits en quatre espectacles que s'han programat pels dies 22 i 23, es podran veure les 45 figures i els 200 actuants de les agrupacions de cavallets i mulasses més representatius d'aquesta part de la nostra cultura popular, provinents de Tarragona, Barcelona, Sant Feliu de Pallerols, Montblanc, Valls, Menorca, el Vendrell i Parets del Vallès. Quant a la participació estrangera, s'oferiran coreografies de Benín, Corea del Sud, Kenya, Equador, Kirguizistan i Bulgària, a càrrec de companyies inèdites a Ésdansa.

Com sempre, obrirà el festival la Trobada de Cantadors i Sonadors. Durant tota la setmana es faran uns tallers per a la mainada.

Del 18 al 23 d'agost.

Mirna i Marboleny

La cantant Mirna, el músic Xavi Múrcia (fundadors de Tralla) i l'Esbart Marboleny estrenaran el dia 21, en el marc d'Ésdansa, el muntatge Aigua. És la segona producció pròpia del festival. L'espectacle recopila una sèrie de danses i músiques procedents de l'Alta Garrotxa i d'altres comarques catalanes, a les quals s'ha posat lletra. Dirigit per Josep Garcia, a Aigua hi actuen trenta balladors i sis músics en directe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.