Societat

Sota control l'incendi de Collserola

Els Bombers treballaran tota la nit per evitar revifalles

S'aixequen les ordres de confinament i desallotjaments de tal manera que tothom pot tornar a casa seva

Els Bombers de Barcelona han declarat el foc de Collserola en fase de control a dos quarts de deu de la nit. L'incendi ha començat a les 18.20 h d'aquest dijous i ha obligat a desallotjar un centenar de persones, una quarantena del carrer Ceràmica i una seixantena dels carrers Saldes i Sagàs, al barri de Sant Genís. Pocs minuts després s'han aixecat els confinaments i les restriccions perquè els veïns poguessin tornar a casa. Segons les primeres estimacions, el foc hauria afectat una zona d'unes quatre hectàrees de massa forestal a la zona de Montbau. L'incendi obliga a tallar la carretera de l'Arrabassada. Els Bombers han anunciat que treballaran tota la nit per evitar revifalles de les flames.

El foc ha començat a prop del carrer Ceràmica per causes que de moment no han transcendit i de seguida ha pujat fins a la carena de Montbau. De nit, les flames es veien des de bona part del districte d'Horta-Guinardó. En un primer moment s'ha recomanat el confinament dels veïns des de Vall d'Hebron fins a l'Arrabassada. Posteriorment s'ha recomanat el desallotjament preventiu d'una seixantena de veïns del carrer Ceràmica.

El foc avançava en dos fronts, un cap a la Ronda de Dalt i l'altre cap a l'Arrabassada, però cap a les vuit del vespre els Bombers informaven que el primer ja no estava actiu. Així, els veïns del carrer Ceràmica han pogut tornar a les seves cases, però en canvi s'ha ordenat el desallotjament d'una seixantena de persones més dels carrers Saldes i Sagàs, al barri de Sant Genís. També ha fet necessari tallar la carretera de l'Arrabassada en els dos sentits de la marxa.

Finalment, cap a dos quarts de deu de la nit s'aconseguia encerclar el foc, i minuts més tard s'informava que l'incendi estava sota control. De seguida s'han aixecat les ordres de confinament i desallotjaments i tots els veïns han pogut tornar a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia