Societat

La campanya Signa un vot supera les previsions a Perpinyà i Prada

La nombrosa participació va esgotar les butlletes a Perpinyà

L'ANC de la Catalunya Nord afirma que “el català del nord es destapa, de la vergonya a la política.”

A Perpinyà i Prada del Conflent l'afluència per signar per la independència de Catalunya va superar totes les previsions. Es van esgotar les butlletes i se'n van haver de fer fotocòpies a corre-cuita. A Catalunya Nord, aquest passat cap de setmana, “com el dia de la Marxa, com el dia de la Via Catalana, com tantes altres vegades, hem tingut una sorpresa: Afluència, ganes, somriures, complicitats, i fins i tot cues per signar el Signa un vot de l' Assemblea.” expliquen des la secció nord-catalana de l'ANC. Segons els organitzadors aquesta alta participació de catalans del nord amb ciutadania francesa és “per afirmar a la vegada la nostra solidaritat i la nostra catalanitat.” Pels membres de l'ANC nord-catalana (que porten el nom de Catalunya Nord per la independència) “el català -llengua- i el català --home o dona- són ben vius a Catalunya Nord. Només has de gratar una mica, només has de bufar lleugerament sobre les brases i reapareix la flama amb ganes, ho hem vist aquests dies. Hem passat del folklorisme en el que ens havien volgut tancar, de l' autoodi que ens ha anat fent petits, a la consciència de formar part d' una cultura, d' una llengua i d' un poble que la parla.”

Per l'ANC de Catalunya Nord, però, “ens queda el pas a la política.” Reconeixen que “el fet català, políticament encara no és rellevant.” Fins ara, els partits polítics catalanistes mai han arribat a obtenir més de cinc o sis per cent dels vots. La catalanitat a les comarques nord-catalanes “no és objecte polític, és objecte de reivindicació cultural. Aquest pas el farem amb l' empenta de l' independentisme dels germans del sud i sobretot el farem el dia de la independència de Catalunya.” En un comunicat emès a la seva web, l'ANC nordcatalana afirma que “ens poden signar amb gran publicitat Cartes pel català al Consell General o a l' Ajuntament de Perpinyà que després dormen en l' oblit sense aplicació concreta i no passa res. Encara no tenim el pes polític per imposar-ho. Però és el següent pas. Estem en camí.”

En les properes setmanes hi haurà noves recollides de signatures a la capital del Vallespir, Ceret, a Prats de Molló i Argelers de la Marenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia