Osona/Ripollès

Estiu Bandoler a Viladrau

És la 13a edició del cicle, que ha programat activitats de tota mena per als dies del 3 al 30 d'agost.

Nota de premsa de Portal del Montseny

Una competició de "Nyerros contra cadells", rutes de tapes bandoleres, una bicicletada elèctrica o geocaching pels boscos de Viladrau seguint els passos d'en Serrallonga són algunes de les novetats del cicle d'activitats lúdiques i culturals de l'estiu a Viladrau

Del 3 al 30 d'agost arriba la 13a edició de l'Estiu Bandoler de Viladrau. Proposta estiuenca de turisme que conjuga el caràcter lúdic i cultural de valorització d'un personatge i d'una època que van conformar la societat catalana del barroc i una aposta per un turisme sostenible arrelat al territori.

Una programació que arriba a la 13a edició amb moltes novetats que ompliran d'activitats diverses tots els caps de setmana del mes d'agost a Viladrau.

D'entre les novetats, destaca l'activitat "Esclat bandoler: Nyerros contra cadells", en què els participants, dividits en dos bàndols, disputaran en diferents proves; una proposta gastronòmica al voltant de les tapes inspirades en bandolers i cerveses del Montseny; una activitat de geocaching i una bicicletada elèctrica ambientades en els escenaris on va viure Serrallonga, així com narració d'històries i projeccions d'audiovisuals sobre el famós bandoler nascut a Viladrau.

Continuen algunes activitats d'èxit en edicions anteriors, com itineraris pel parc natural del Montseny o Serrallonga a lluna plena -proposta renovada de caminada nocturna pels corriols on va bandolejar Serrallonga-, així com el Sopar Bandoler.

· Territori per on van actuar bandolers i bruixes

L'Estiu Bandoler de Viladrau s'emmarca dins dels actes de l'Associació Municipis "Boscos de Bruixes i Bandolers", que cerca el denominador comú d'un territori, format pels municipis d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Olost, Sant Feliu Sasserra i Viladrau, amb un interès turístic situat en uns escenaris naturals que varen viure uns episodis notables de bruixeria i bandolerisme durant els segles XVI i XVII a Catalunya.

Caminada nocturna, tallers infantils, explicada de llegendes, gastronomia, espai museístic, projeccions, i propostes de participació ciutadana i un espai per la sostenibilitat configuren un ventall ampli i innovador d'activitats que ofereixen una programació estiuenca que cal viure i descobrir.

D'altra banda, l'Espai Montseny, l'innovador centre d'interpretació per conèixer la història de les bruixes i bandolers del Montseny, ofereix també, amb motiu de l'Estiu Bandoler, diversos paquets que inclouen allotjament i àpats a Viladrau.

L'Estiu Bandoler és una proposta estiuenca, organitzada per l'Ajuntament de Viladrau, que es va iniciar l'any 2002. Una proposta turística lúdica i cultural, amb l'objectiu de potenciar el patrimoni cultural i natural del territori mitjançant un personatge tan famós, i alhora desconegut, com és en Serrallonga, en una època tan especialment singular com és el barroc a Catalunya.

En l'edició d'aquest any la realització va a càrrec del Portal del Montseny, equipament de serveis turístics arrelat a Viladrau.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia