Societat

Els Mossos aixequen acta a l'assaig de la V a Vilajuïga

Segons una patrulla del cos policial, els responsables de l'ANC de Verdera havien de fer el tràmit de “comunicar” l'acte

El col·lectiu addueix que l'alcalde ho sabia i altres cops no havia passat res

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va aixecar acta ahir a la tarda durant l'assaig de la V convocat a Vilajuïga per l'assemblea territorial de l'ANC de Verdera, que aglutina els adherits al moviment de Vilajuïga, Pau, Pedret i Marzà. La convocatòria havia aplegat més de 120 persones a la plaça Onze de Setembre i els agents van justificar que ningú els havia comunicat l'activitat.

El coordinador del col·lectiu, Ferran Ymbert, va defensar que havien avisat l'alcalde, Pere Trias, i que l'any passat i l'anterior no havien necessitat cap permís: “Ni en l'acte que vam fer l'any 2012 ni en l'assaig de la Via Catalana, l'any passat, no ens havien posat cap pega”, lamentava Ymbert.

Tot i això, el tràmit va ser cordial. Els agents van emplenar el document, el coordinador de l'ANC el va signar sense objeccions i l'acte es va celebrar amb normalitat: “Festiu, alegre i combatiu”, descrivia Ymbert.

Després de l'assaig, l'escriptor nord-català Joan Lluís Lluís va oferir una xerrada als assistents, i després d'una actuació de música popular amb Ramon Manent i David de la Higuera, van celebrar una botifarrada popular amb pa amb tomàquet per sopar.

Altres assajos

El d'ahir, a Vilajuïga, era l'únic assaig que s'havia de fer a la demarcació. Avui, en canvi, faran una V a Vilablareix i una altra amb pomes a Vilobí. Diversos municipis han triat la vigília de la Diada per assajar la concentració: Olot, Cassà, Caldes, Castelló d'Empúries, Port de la Selva i Maçanet de Cabrenys. I dos més ho faran l'Onze de Setembre mateix: Garrigàs i Fontcoberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia