Salut

L'hospital transfronterer de Puigcerdà entra en servei

L'equipament, que es va projectar fa deu anys, és el primer d'Europa que dóna servei a dos estats

L'hospital transfronterer de la Cerdanya ja funciona a ple rendiment. El trasllat del servei d'urgències i dels pacients ingressats ha posat punt final a un procés que va començar fa deu anys i que, finalment, culmina amb la posada en servei del primer equipament sanitari a Europa destinat a atendre pacients de dos estats diferents. Encara hi ha, però, alguns “problemes per solucionar” –en paraules dels responsables–, com per exemple crear un protocol per agilitzar la repatriació de difunts a França, establir pautes perquè la policia francesa pugui agafar mostres a sospitosos atesos a l'hospital o interrogar-los, o unificar la prescripció de medicaments perquè alguns fàrmacs que s'utilitzen a Catalunya no estan permesos a França.

A les set del matí d'ahir va entrar en servei l'àrea d'urgències a l'hospital transfronterer. Al llarg del matí, per evitar situacions de caos o confusions dels pacients, van funcionar simultàniament les urgències del nou hospital i les de l'antic. Fins a quarts de dotze del matí, però, no va arribar la primera urgència: la Noemí, una nena de set anys, de la Baixa Cerdanya, ha estat qui ha estrenat l'equipament. A la una del migdia ha arribat el primer pacient de l'altra banda de la frontera estatal a urgències, procedent de Porté-Puymorens. L'hospital transfronterer és pioner a Europa i es converteix en el primer centre que atén pacients de dues nacionalitats diferents. L'equipament dóna servei a una població de 32.000 habitants repartits entre la Baixa i l'Alta Cerdanya i el Capcir. Això és una dificultat afegida perquè ha obligat a establir protocols conjunts perquè l'atenció sanitària no és igual als dos estats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia