Societat

El “gran fracàs” es troba a Venus

reformes · El consorci pagarà les reformes de les zones comunes del bloc més conflictiu del barri exclusió · Les entitats creuen que no enderrocar-lo condemna els veïns a la marginalitat

El gran fracàs del pla de transformació de la Mina que havia de dur a terme el consorci del barri és, a parer de les entitats, el fet que l'edifici d'habitatges del carrer de Venus, que havia d'anar a terra per permetre l'esponjament urbanístic i social de la zona, es mantingui finalment dret. Les administracions que formen el consorci han acordat que unes millores a les zones comunes del gran bloc seran suficients per fer-lo sortir de la marginalitat, tot i que el barri disposa de més de 220 habitatges nous de set promocions construïts amb la finalitat de reallotjar-hi els veïns. El procés de reallotjament es va frenar després que s'acordés que els reallotjats haurien d'abonar els 34.000 euros de diferència entre el preu del seu pis actual i el nou, en el cas que aspirin a un habitatge de les mateixes dimensions. A aquesta suma, s'hi ha d'afegir l'IVA, uns 12.000 euros més. Des les 240 famílies que vivien al bloc del carrer de Venus, 30 es van traslladar. Per a les 210 que encara hi són, el consorci obrirà les pròximes setmanes un nou procés perquè en un termini que anirà de quatre a sis mesos comuniquin si encara volen marxar i poden pagar el preu que se'ls demana per accedir a un dels pisos nous. En paral·lel, es farà tot el procés burocràtic per desafectar la finca i avançar en la redacció del projecte executiu de les obres al bloc, que tenen un pressupost d'1,5 milions d'euros, que assumirà íntegrament el consorci. L'alcalde de Sant Adrià assegura: “No hi haurà marxa enrere i el bloc es mantindrà amb reformes o sense. Serà el que decideixin els veïns.” La degradació és evident tant a l'exterior com a l'interior del bloc, tal com mostra la portaveu dels afectats, Paqui Jiménez. És per això que la Plataforma d'Entitats de la Mina insta les administracions a buscar “noves alternatives que evitin condemnar un sector de la població a l'exclusió social” i remarca que el canvi de plantejament a Venus “és radicalment oposat al que s'havia pactat amb el pla de transformació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia