Osona/Ripollès

Talaran la pollancreda de sota el pont de Malianta, a Torelló

S'ha envellit i alguns arbres estan caient, amb el perill que representa per als passejants.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Torelló faran abans d'acabar l'any una tala controlada de la pollancreda que travessa el camí vora riu al costat del Ges, a la zona de Malianta, començant des del sector de sota el pont. Ho va avançar dilluns el regidor de Medi Ambient, Xavier Lozano (ERC-JpT), durant el ple municipal. “Intentarem que generi el mínim impacte, però és evident que en tindrà”, va dir. Segons Lozano, es tracta d'un bosc envellit i que, pel seu mal estat, genera problemes de seguretat. Els diferents temporals d'aigua i vent que hi ha hagut aquest any ja han provocat la caiguda d'alguns arbres, que han quedat estimbats al mig del camí o fins i tot a dins de l'aigua, com encara es feia visible aquesta mateixa setmana. El camí, que enllaça amb la casa del Molí, a la carretera de Sant Pere, és una zona de passeig habitual.

Lozano va afegir que un cop acabada la tala es farà un tractament per evitar la rebrotada dels pollancres i “hi haurà replantació de bosc autòcton de ribera”, com ja s'ha fet en altres punts del municipi en anteriors campanyes. L'acció es durà a terme en col·laboració amb el Consorci del Ter i “intentarem que tot el procés es faci de la manera més encadenada possible”. La tala es farà durant aquesta tardor “per respectar el cicle de la natura, que és en aquesta època quan està més adormida”, va dir el regidor. La replantació es faria amb els mateixos criteris d'adaptació al cicle natural, però sense demorar-la. A banda del pollancre, al camí vora Ges també s'hi poden trobar altres espècies, com verns i salzes. Aquest sender al costat del riu es va recuperar a principis del 2000, anys després de la inauguració del pont de Malianta, el 1994. S'hi pot accedir des del mateix pont, amb una drecera, o des de la zona del Firal que hi connecta per sota.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia