Salut

Autobús per fer proves de risc vascular i renal a uns dotze mil lleidatans

La Diputació finança amb 1,5 milions d'euros el nou vehicle medicalitzat, que aquest any visitarà 72 municipis de Ponent

La Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (Udetma), han posat en marxa el Bus de la Salut. Es tracta d'un estudi científic pioner a Catalunya que permetrà practicar en tres anys proves a dotze mil lleidatans amb risc de tenir una malaltia cardiovascular o renal. Les proves es faran en un bus medicalitzat que ha finançat la Diputació amb 1,5 milions d'euros i que ahir es va presentar a Artesa de Lleida (Segrià). El vehicle es desplaçarà per les comarques lleidatanes per realitzar un diagnòstic precoç a una població d'entre 40 i 70 anys seleccionada per diferents factors de risc. En aquest primer any, es calcula que uns quatre mil lleidatans podran fer-se aquestes proves preventives, que van a càrrec d'especialistes relacionats amb els trastorns vasculars i per personal d'infermeria. Les proves duren uns quaranta minuts i es fan sobretot amb ecògrafs.

El projecte del Bus de la Salut busca el diagnòstic precoç, també vol promoure els hàbits saludables i, finalment, fomentar la donació d'òrgans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia