Societat

Dos ferits per hipotèrmia arran d'una allau fora de les pistes a Vaquèira

Esquiaven fora de les pistes quan els va arrossegar l'allau

Personal de l'estació d'esquí i un mosso d'esquadra fora de servei els van rescatar de la neu

Després de la mort d'un esquiador sepultat diumenge per una allau a Candanchú, al Pirineu aragonès, ahir es va viure un segon ensurt al Pirineu, aquest cop a la Val d'Aran, sortosament sense conseqüències importants. Dues persones van resultar ferides en quedar sepultades sota un petit allau a Vaquèira (Naut Aran). Els ferits, un home i una dona de 45 i 40 anys, estaven esquiant amb dos companys més en una zona fora de pistes quan l'allau els va sorprendre i hi van quedar atrapats. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar els treballadors de les pistes i els serveis sanitaris de l'estació d'esquí, així com un agent de la unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra que era a l'estació fora de servei. Ells van rescatar en primera instància els accidentats, traient-los de la neu. També s'hi van presentar després unitats dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers d'Aran, que van traslladar els ferits a l'hospital de Vielha. Allà els van atendre d'hipotèrmia.

El nivell d'emergències per allaus al Pirineu era ahir de nivell 4 (el màxim és 5) a l'Aran i el nord del Pallars Sobirà, i de nivell 3 a la meitat nord de la resta del Pirineu occidental, i per sobre de la cota 2.200 al Ter-Freser i Perafita-Puigpedrós, al Pirineu oriental.

El perill d'allaus, provocat per la nevada sostinguda des de divendres, que ha deixat gruixos importants de neu en les cotes més altes, va obligar a cancel·lar diumenge la Marxa Beret, així com les activitats escolars de neu ahir a Andorra.

Previsió de neu en cotes baixes

La nevada iniciada divendres al Pirineu i que s'ha mantingut de forma sostinguda continuarà demà i es podria estendre a altres zones del país, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya. Serà d'intensitat feble, però localment moderada, començant pel terç oest al matí i acabant al quadrant nord-oest a la tarda. La cota de neu se situarà en els 500 metres al Pirineu i el Prepirineu, i a la resta del país al voltant dels 600 metres durant el matí, si bé en moments de ruixat podrà baixar per sota d'aquesta altitud, mentre que al litoral i el prelitoral nord durant la tarda la cota de neu baixarà a 300 metres. Les temperatures seran semblants a les d'ahir, però es reactivarà la ventada al terç sud del país i a l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia