Educació

Les universitats d'Alacant i València crearan una càtedra i un màster conjunts a Ontinyent

Les dues institucions crearan una titulació pròpia en estudis d'Enologia i desenvoluparan la càtedra d'Innovació i Internacionalització

La Universitat d'Alacant i la Universitat de València han acordat crear la Càtedra de la Innovació i la Internacionalització, la primera que gestionaran de manera conjunta, i que tindrà com a seu la ciutat d'Ontinyent.

La col·laboració de les dues universitats amb la capital de la Vall d'Albaida com a escenari no es limita a aquesta iniciativa, perquè a més de la càtedra han triat Ontinyent per a impartir un màster d'Enologia.

Els rectors de les dues universitats, Manuel Palomar i Esteban Morcillo, han fet l'anunci oficial d'aquestes dues iniciatives a Ontinyent, on han detallat que un grup d'investigadors seran els encarregats de desenvolupar un pla per la innovació destinat a enfortir la capital de la comarca com a ‘ciutat intel·ligent'.

Pel que fa al màster d'Enologia, l'alumnat que s'hi inscriga podrà fer-ho amb la possibilitat d'optar a la titulació corresponent, o bé amb l'opció d'aconseguir simplement un diploma o un certificat atenent als diferents continguts i matèries.

L'elecció d'Ontinyent per a impartir el màster està relacionada amb la coincidència de tres elements: l'existència de l'extensió universitària, el conreu tradicional de la vinya, i la presència de cellers.

El projecte conjunt entre les dues universitats podria ser una realitat el pròxim curs, una vegada s'hagen dut a terme els estudis previs i se n'hagen definit els continguts, amb una càtedra dirigida a la reflexió, l'anàlisi i la investigació al voltant de la innovació i la internacionalització i un màster que ha de tenir un caràcter eminentment formatiu en matèria d'enologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia