Societat

Festa del tren i de l'Europa dissabte a Cotlliure

La convoca l'associació dels usuaris de la linia ferroviària Perpinyà-Cervera-Portbou

Amb motiu del Dia d'Europa, l'Associació d'usuaris de la línia ferroviària Perpinyà-Cervera-Portbou i l'Ajuntament de Cotlliure organitza el 9 de maig de 2015 al Centre cultural la segona festa del tren després de la que va tenir lloc a Portbou el 18 de setembre de 2010. Iniciada per l'aliança de les associacions d'usuaris del transport públic de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani i suportada pels municipis del litoral d'Elna à Cadaqués, aquesta activitat ciutadana s'inscriu en el marc del Fons comú transfronterer finançat pel le Consell departamental del Pirineu Oriental i de les accions internacionals de la Regió Llenguadoc-Rosselló.

Al programa, des de les 9.30H : inauguració de l'exposició de maquetes ferroviàries realitzades per l'associació de modelisme ferrocarril català del 8 al 10 de maig ; conferències sobre la l'historia i els reptes econòmics de les línies ferroviàries de la Costa Vermella i de la Costa Brava ; presentació dels trens turístics del Cinque Terre a Itàlia i Campos de Castilla a Sòria. Durant la tarda, hi haurà una taula rodona animada pels actors polítics i associatius sobre els programes europeus Interreg que van ser mobilitzats per portar a terme experiències de cooperació ferroviària transnational. El guitarrista i cantant José de Los Rios animarà la part festiva amb un concert gratuït a les 15h00 abans de la clausura dels debats per la proclamació del manifest per a la creació del tren català euroregional.

Entrada lliure



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia