Osona/Ripollès

La Ruta del Ter ja enllaça Osona i el Ripollès per a BTT i senderistes

El nou pas de mig quilòmetre de longitud aprofita l’antic camí ral fins a la Farga de Bebiè.

Després de molt de temps de reclamacions, la Ruta del Ter ja enllaça el Ripollès i Osona amb un nou pas aprofitant l’antic camí ral a la zona de la Cúbia (les Llosses) fins a la Farga de Bebiè.

La ruta, pensada per a les bicicletes de BTT i els senderistes, és un camí de mig quilòmetre de longitud amb un pendent de mitjana d’entre el 8% i el 10%, tot i que al principi hi ha algun tram proper al 20%. L’actuació permetrà que la ruta segueixi el curs del riu en aquest tram, ja que fins ara els ciclistes havien de desviar-se cap a Llaés i anar en direcció a Santa Maria de Besora per acabar sortint a Sant Quirze de Besora. Una volta molt llarga i exigent que, a partir d’ara, podran estalviar-se. I pel que fa al recorregut a peu, la C-17 tallava el camí en diversos punts.

L’obra, executada per personal de la Fundació MAP juntament amb la supervisió i coordinació dels treballs del Consorci del Ter, ha tingut una inversió total de 10.000 euros, finançada per les aportacions d’Aigües Vic (4.500 euros), la Diputació de Girona (3.000 euros) i fons propis del Consorci. “És un exemple molt bo de col·laboració entre entitats, empreses i propietaris”, explicava el gerent del Consorci del Ter, Ponç Feliu, ja que a banda de rebre aquestes aportacions econòmiques també hi han col·laborat el Club Excursionista Ripoll, el Grup de Defensa del Ter, el Parc del Castell de Montesquiu i, sobretot, els dos propietaris afectats que han cedit els seus terrenys.

A principis de juliol la ruta ja s’havia acabat i es va estrenar amb el pas d’uns 300 ciclistes en el marc del Repte del Ter, una cursa ciclista d’uns 200 quilòmetres que comença al naixement del riu a Ulldeter i s’acaba a la seva desembocadura a Torroella de Montgrí i l’Estartit. A banda d’això, a la tardor està previst fer una passejada amb bicicleta per donar a conèixer el tram. Feliu també va assegurar que cada cop hi ha més gent que fa la ruta i, per aquest motiu, en el seu moment es va crear un carnet per anar marcant per quins llocs es passa com si es tractés del camí de Santiago.

Al llarg del camí hi ha hotels i restaurants perquè la gent s’hi allotgi, mengi i compri els productes de la zona. “És important que la gent que faci la ruta vagi retornant al territori l’aposta que hi hem fet a través d’inversions”, apuntava Feliu. A l’acte també hi van assistir el gerent d’Aigües Vic, Josep Maria Aparicio, i el president del Consorci del Ter i alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia