Educació

Almenara presenta a debat uns pressupostos de 5,6 milions d'euros

Destaca el pla extra d'ocupació, els serveis públics, així com l'aposta social i educativa

Aquesta vesprada es debaten en comissió informativa els pressupostos de l'Ajuntament d'Almenara per a l'exercici 2016 que se sotmetran dimarts que ve a votació en la sessió plenària prevista per a tal efecte.

Els pressupostos parteixen amb una previsió de 5,6 milions d'euros de despeses i 5,9 d'ingressos, el que genera un muntant de 300.000 euros de matalàs previstos per a pal·liar possibles contingències. Cal destacar que el muntant global descendeix aproximadament un milió d'euros, després de complir els plans econòmics i no tenir ja que refinançar el deute.

Pel que fa a l'aposta, enguany destaca el notable increment en la partida d'Educació on a les ja tradicionals beques i ajudes del consistori se suma el programa Xarxallibres de la Generalitat al que s'ha adherit l'ajuntament.

En l'aspecte social també destaca el conveni amb Iberdrola i futurs acords quant a la pobresa energètica així com tot tipus d'ajudes com el “menjar a casa”, l'ajuda a domicili, les prestacions socials, o la teleasistència.

Un altre capítol destacat és el de personal on s'incorporen 250.000 euros del denominat pla extra, amb l'objectiu de general ocupació i pel qual des de fa anys s'aposta en el consistori.

Cal destacar que la partida és de 3,1 milions d'euros, en la qual s'assumeix per ordre del Govern d'Espanya el 1% d'augment de sou dels funcionaris o la part proporcional de la paga extra suprimida en 2012 també.

També figura personal del consistori i de tots els serveis públics que es presten doncs a Almenara no està privatitzada la recollida del fem ni la neteja viària així com tampoc el servei de socorrisme, a l'igual l'Escoleta, el Centre de FPA, la Escola Esportiva, o la Guarderia Rural entre unes altres que són de gestió directa des del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia