Administracions

CiU preguntarà al Congrés si el cadastre anul·larà la revisió de valors a Cunit

El diputat de CiU per Tarragona al Congrés dels Diputats Jordi Jané ha sol·licitat la compareixença a la cambra del director general del cadastre per plantejar-li una bateria de preguntes sobre la polèmica revisió cadastral a Cunit, de la qual una sentència judicial va deixar sense efecte la contractació, per part de l'Ajuntament, dels treballs previs. Així, Jané vol que l'òrgan estatal es pronunciï sobre la possibilitat que aquesta revisió cadastral (que des del 2007 ha provocat un augment considerable de l'impost de béns immobles, IBI, que paguen els veïns) sigui també anul·lada pel cadastre després que hi hagi una sentència ferma que va anul·lar l'adjudicació dels treballs previs, realitzats per l'empresa auxiliar de recaptació, i que, segons Jané, són bàsics pels valors que finalment va tenir en compte la revisió.

El diputat convergent, que recentment es va reunir amb membres del grup de CiU a Cunit i de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, també qüestiona la direcció del cadastre sobre la possibilitat que s'apliqui una rebaixa dels valors o una sèrie de compensacions en municipis que, com Cunit, van passar per una revisió cadastral l'any 2007, just abans de l'inici de la crisi immobiliària, i que han hagut de suportar els consegüents augments de l'IBI al mateix temps que baixaven els preus de mercat dels habitatges.

Investigació judicial

CiU també demana informació sobre la possibilitat que el cadastre hagi fet arribar documentació sobre el procés a la fiscalia, ja que aquesta investiga els fets arran de la denúncia d'un particular. Els contraris a la revisió cadastral també estan pendents de la resolució de l'Audiencia Nacional, a la qual s'ha reclamat l'anul·lació de la revisió cadastral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona