Administracions

El Ripollès aprova un pressupost de 7,6 milions

Només inclouen una inversió per a la millora dels camins

ERC i un conseller del PSC hi van donar suport, mentre que la resta de socialistes es van abstenir

El ple del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar dimarts un pressupost de 7,6 milions d'euros per al 2015, un 0,68% inferior al de l'exercici actual. El president, Miquel Rovira, va explicar que es tracta d'uns números “realistes d'acord amb els recursos econòmics previstos”. Va recordar que el Consell depèn d'unes fonts de finançament finalistes (Generalitat, Diputació o ajuntaments) que han minvat molt, i “per això hem hagut d'ajustar també la despesa”. L'única inversió que es preveu per al 2015 és per millorar camins. El PSC es va abstenir i ERC hi va donar suport.

El president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, va destacar que hi ha poc marge de maniobra i que els esforços s'han centrat, un any més, a destinar una partida extraordinària de 32.500 euros a temes socials. Diners que, com l'any passat, provindran en bona part de romanent de tresoreria (uns 25.000 euros). Pel que fa al capítol d'inversions, Rovira només va destacar la partida de 95.000 euros de Territori i Sostenibilitat per a la millora de camins. Una partida que no arribava des de feia unes quatre anualitats. La partida total per a aquestes millores serà de 250.000 euros.

El PSC es va abstenir, perquè segons Núria López, “creiem que és un pressupost raonable, per això no hi votem en contra, però no s'ajusta ben bé al que nosaltres faríem amb el poc marge que hi ha, per això ens abstenim”. Cal destacar que un dels consellers socialistes, l'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, va trencar la disciplina de vot i hi
va votar a favor. Fernández no en va explicar els motius.

Qui també va donar suport al pressupost presentat per CiU van ser les dues conselleres d'ERC presents al ple de dimarts.

Tampoc no hi va haver acord en els estatuts de Ripollès Desenvolupament. El PSC es va abstenir en l'aprovació de la modificació dels estatuts del Consorci Ripollès Desenvolupament. Segons Enric Pérez, “no volem posar pals a les rodes, però creiem que no es recullen algunes propostes, que presentarem en forma d'al·legació, per acabar de garantir la viabilitat econòmica i que sigui un ens molt participat i participatiu”.

Carnet de boletaire

L'alcalde de Campelles, Joan Dordas, va demanar la reactivació del debat sobre la regulació de la recollida de bolets a la comarca, ja que aquesta temporada s'han reproduït els problemes de cada any al seu terme municipal. “Si fa falta ho engegarem nosaltres per la nostra banda. Sense ser cap amenaça”, va dir Dordas.

Tots els consellers comarcals van estar d'acord que el carnet de boletaire s'hauria d'aplicar a tot el país.

LES XIFRES

95.000
euros
és la quantitat que preveu el pressupost per a les millores als camins, la inversió més important.
0,6
per cent
és el tant per centque ha baixat el pressupost de la corporació comarcal respecte a l'any passat.
7,6
milions
d'euros és la quantitat a la qual puja el pressupost consolidat del Consell del Ripollès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona