Medi ambient

afectacions pel temporal

Deltebre xifra ara en 3,3 milions els danys del temporal a la costa

L'Ajuntament demana a l'Estat una actuació per regenerar les platges i l'accés a la bocana del riu

Reclama subvencions per fer front a l'emergència

Un informe de l'Ajuntament de Deltebre xifra en 3,3 milions els danys causats pel darrer temporal, que s'afegeixen als que ja va patir el nord de la costa deltaica el desembre passat. Així, si llavors reclamava una inversió d'1,4 milions, ara l'incrementa en gairebé 2 milions més. “Les demandes històriques s'agreugen”, exposa l'informe municipal.

En aquest sentit, l'Ajuntament reclama al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient que regenere les platges de Riumar, amb aportació de sorra i substitució de les passarel·les de fusta, la Bassa de l'Arena i la Marquesa, així com que repare els desperfectes en béns i propietats (cultius, construccions i desguassos). També demana que s'habilite un accés rodat al Fangar i al tram final del nucli de Riumar, cap a la zona de Nen Perdut.

A més de les actuacions a la línia de costa, l'Ajuntament també demana una actuació d'urgència a la bocana del riu Ebre, on el moviment de sorres dificulta el pas de les embarcacions. En aquest cas, l'Ajuntament reclama una senyalització adequada per evitar situacions de perill a les embarcacions pesqueres i turístiques que accedeixen al port de Deltebre.

I tal com va fer el desembre passat, l'Ajuntament de Deltebre ha començat a actuar per pal·liar els danys del temporal. Una d'aquestes actuacions és el reforç de l'escullera artificial a la platja de la Marquesa, on ja va dipositar pedres i on ara preveu invertir 25.000 euros més. Per fer front a aquestes inversions, l'Ajuntament reclama subvencions a l'Estat, argumentant que ha actuat a causa de l'emergència. D'altra banda, l'Ajuntament reclama un pla contra la regressió.

LA FRASE

Reclamem una reunió urgent amb el Ministeri de Medi Ambient per regenerar la costa
Lluís Soler
ALCALDE DE DELTEBRE

LA XIFRA

2,1
milions d'euros
s'ha incrementat el pressupost per regenerar la costa deltaica en un mes, segons l'Ajuntament.

La CUP rebutja l'escullera

La CUP de Deltebre rebutja les actuacions d'emergència que ha emprès el govern local per pal·liar els danys del temporal a la costa. L'actuació a l'escullera artificial de la Marquesa, just davant del restaurant Los Vascos, que l'Ajuntament va executar a final de l'any passat, no ha evitat els danys en aquest segon temporal, segons la CUP. “Es llençaran al mar 125.000 euros públics sense demanar cap tipus d'assessorament als experts locals, ni cap permís d'actuació, i basant-se només en un projecte tècnic redactat per un enginyer”, ha lamentat la regidora de la CUP, Dayana Santiago. En aquest sentit, la CUP planteja la reversió de l'espai a un sistema de dunes i aiguamolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia