Medi ambient

Medi Ambient incrementa l'acció de neteja de boscos afectats per les nevades per prevenir incendis

Destina 3,5 milions d'euros més als 5 actuals per continuar treballant a l'estiu

L'actuació que s'està fent ara va encaminada a netejar d'arbrat les franges estratègiques de prevenció d'incendi i garantir així les infraestructures bàsiques antiincendis. I a la demarcació aquesta actuació se centra, sobretot, al massís de les Gavarres. Una actuació que ara ja s'ha executat en un 70%, segons va dir el conseller, i gràcies a la qual s'han recuperat més de 320 quilòmetres de pistes. La previsió és que es tingui tot enllestit el 15 de juny. Tot i això, Baltasar va deixar clar que les tasques continuaran. «No són estratègiques, ja que el risc d'incendi no és tan alt, però no vol dir menys importants», va recordar el conseller durant la visita a les Gavarres.

A més, va recordar que l'acció del seu departament es complementarà amb les brigades municipals i comarcals. I, a partir del 15 de juny, haurà resolt el paquet d'ajudes als propietaris forestals per netejar els boscos privats. En aquesta qüestió, Baltasar va destacar el fet que alguns propietaris hagin unit esforços per actuar junts. I tampoc va oblidar la implicació de l'Agència Catalana de l'Aigua, amb la neteja de recs i rieres. A les Gavarres han netejat 55.000 metres lineals de lleres. «No s'acabarà ni aquest estiu ni en un any; cal treballar a fons, ja que la magnitud dels efectes de la nevada és desconeguda en la història de Catalunya», va dir el conseller.

k

Castell-Cap Roig, tancat

a.v

L'espai d'interès natural Castell-Cap Roig, zona boscosa i costanera de confluència dels termes municipals de Palafrugell, Palamós i Mont-ras, es troba tancat al trànsit rodat des d'aquest darrer cap de setmana. La mesura restrictiva de vehicles, que apliquen els tres ajuntaments conjuntament amb el Departament de Medi Ambient des de fa anys, es duu a terme per l'alt risc d'incendis forestals. Per això, des de dissabte passat a primera hora es van col·locar les barreres als camins d'accés a la zona. I, a més, durant el temps que restarà tancat, hi haurà vigilància a càrrec d'agents rurals de la Generalitat i policies locals. Enguany, la zona ja ha restat tancada, tant a vehicles com a persones, des del passat 12 de març, arran de la perillositat del bosc pel mal estat per la nevada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona