Medi ambient

Les emissions de CO2 es retallaran almenys un 8%

La reducció de la contaminació per la pandèmia ja ha evitat 11.000 morts a Europa

Aquest any, la demanda d’energia caurà set cops més que el 2008

El xoc econòmic i social més important des de la Segona Guerra Mundial, i això tenint en compte solament la perspectiva occidental, restarà aquest any un 8% de les emissions de diòxid de carboni (CO2), segons un nou informe publicat ahir per l’Agència Internacional de l’Energia (AIE) sobre l’ús dels combustibles els últims 100 dies. En paral·lel, un altre estudi de l’organització independent Centre per a la Recerca de l’Energia i l’Aire Net ha calculat que l’aturada obligada per la Covid-19 ha evitat 11.000 morts a Europa a causa de la millora de la qualitat de l’aire, de les quals 1.081 corresponen a l’Estat espanyol.

Durant les últimes setmanes, les borses mundials ja han reflectit, diàriament, la caiguda de la demanda de petroli. “Enmig de les crisis econòmiques i sanitàries inigualables d’avui hi està havent un descens en la demanda de gairebé tots els combustibles importants, especialment del carbó, el petroli i el gas. Només les energies renovables es mantenen durant la caiguda anteriorment inèdita en l’ús de l’electricitat ”, ha assegurat Fatih Birol, director executiu de l’AIE. I hi afegeix: “Encara és massa aviat per determinar els impactes a llarg termini, però la indústria energètica que surt d’aquesta crisi serà significativament diferent de la que va arribar abans.” La demanda d’energia caurà un 6% el 2020, set vegades la davallada després de la crisi financera global del 2008. L’elèctrica se situaria en el nivell de la Gran Depressió dels anys trenta als EUA. La caiguda no té precedents: és l’equivalent a perdre tota la demanda energètica de l’Índia, el tercer major consumidor d’energia del món. S’espera que les economies avançades tinguin els majors descensos, la demanda caurà un 11% a la UE. La part positiva de l’aturada econòmica és la dràstica caiguda de la contaminació de l’aire, responsable de tres milions de morts anuals al planeta. Comparat amb el mateix període del 2019, els nivells de diòxid de nitrogen han baixat un 40% i un 10% les partícules.

LA XIFRA

11
per cent
s’estima la caiguda en la demanda energètica a la UE aquest 2020, diu l’AIE. La mitjana mundial serà del 6%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona