Medi ambient

Els xàfecs tanquen la setmana amb les temperatures més altes de l'any

Cada dia s'han superat els 30 graus de màxima gairebé a tota la demarcació

Les precipitacions es van dividir en dues tongades. Segons es va comprovar al radar meteorològic, a primera hora del matí van començar a caure alguns ruixats al Ripollès, que es van anar desplaçant entre les 9 i les 11 cap a la Garrotxa, el Pla de l'Estany i l'Alt Empordà. Llavors, a partir de primera hora de la tarda, van començar a créixer nuvolades arreu de les comarques gironines que, si bé no van descarregar amb gaire força, van deixar petites quantitats com 5,8 litres per metre quadrat a la Bisbal d'Empordà, 2,1 a Anglès i 2 a Girona. Al llarg del dia, van destacar els 18,8 de Banyoles, els 15,5 d'Olot, els 10,2 de Sant Pau de Segúries, els 5,1 de Girona o els 4,7 de Sant Pere Pescador.

Aquests xàfecs van tancar la setmana més calorosa del que portem d'any. Tant a primera línia de la costa com a les comarques d'interior, les temperatures màximes han superat cada dia els 30 graus, i molts dies es van arribar a enfilar fins als 32 o 33 graus, sobretot a la primera meitat de la setmana. El cap de setmana també han estat molt altes, però en línies generals el divendres ja van baixar entre un i dos graus i el dissabte es van mantenir. Ahir van tornar a pujar al migdia, per exemple, amb 32,5 graus a Roses; 30,2 a Portbou; 31 a Torroella de Montgrí; 32,8 a Anglès, 31,4 a Banyoles; 32,5 a Girona; 31,6 a Cassà i 29,8 a Olot. Els xàfecs de la tarda, però, van fer baixar la temperatura entre 3 i 5 graus en qüestió d'una hora.

Mitjana climàtica a l'estiu

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, la mitjana climàtica de temperatures i precipitacions dels mesos de juny, juliol i agost indiquen el juliol com el més sec i càlid a la majoria d'estacions meteorològiques. A la costa, la temperatura mitjana és entre 20 i 21 graus el juny, i entre 23 i 24 graus el juliol i l'agost, amb el juliol unes dècimes superiors. Més cap a muntanya, són en general entre 3 i 7 graus menys. Pel que fa a precipitacions, el juny i l'agost són semblants i el juliol és, amb diferència, molt més sec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona