Medi ambient

medi ambient

Fan tasques de millora a les lleres del riu Muga

Hi treballen persones de la fundació Altem, que es dedica a la inserció de persones en risc social

Nou persones de la fundació Altem treballen en la millora ambiental del riu Muga dins del terme municipal de Sant Llorenç de la Muga. Les tasques afecten un tram d'uns 160 metres de longitud i suposen la intervenció en aproximadament 5,8 hectàrees d'espai ocupat per vegetació de ribera que cal millorar. L'hàbitat on es treballa està representat per un bosc de ribera molt sensible, amb un elevat interès de conservació, amb presència de verns, freixes i salzes. Fins ara, la llera del riu corria un elevat risc de degradació a causa de la presència cada cop major d'espècies de jardineria com és el plàtan, o d'espècies exòtiques invasores com són la falsa acàcia i la canya. En els darrers anys, han anat proliferant espècies arbòries de ràpid creixement típiques de ribera però característiques de lleres més amples i de trams més baixos del riu.

L'objectiu és millorar la vegetació de ribera pròpia d'aquest tram alt de riu, com també retirar els troncs d'arbres morts i la brossa que pugui obstaculitzar el pas de l'aigua. Aquest projecte s'emmarca en el conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l'Obra Social de La Caixa per recuperar espais naturals fomentant la inserció laboral de grups amb risc d'exclusió social. Al projecte s'hi destinen 1,2 milions.

LA FRASE

La darrera fase del projecte és repoblar la zona amb espècies autòctones, com ara verns, salzes, saücs, marfull i aladern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona