Medi ambient

Prioritat per a les nàiades del Fluvià i afluents

L'estudi preveu inversions per reforçar el programa de reintroducció

El suport al programa de recuperació i implantació de les nàiades –musclos d'aigua dolça– i les millores a la zona de visitants de la reserva natural de la Fageda d'en Jordà del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa són dues de les principals actuacions que es preveuen en el programa de mesures complementàries de la declaració d'impacte ambiental de la variant presentat a Olot. Aquest programa inclou una dotació econòmica de 200.000 euros. El projecte de reintroducció de les nàiades al riu Fluvià i a alguns dels seus afluents el va iniciar el Parc Natural de la Garrotxa el 1995, i té com a finalitat establir aquests mol·luscs com a indicadors de la qualitat de les aigües, tal com ho són per exemple les llúdries. A la Fageda d'en Jordà, s'hi preveu una inversió de 75.000 euros bàsicament en la millora dels accessos i equipaments per l'increment de visitants que hi ha hagut al llarg dels últims anys i pel que es preveu amb l'entrada en servei de la variant.

A més, es proposen partides per millorar la qualitat ecològica del bosc de ribera del riu Fluvià i de la riera de Riudaura, per eliminar espècies no autòctones, i per a altres actuacions que minimitzin els efectes de l'increment d'ús públic de la zona induït per les noves connexions.

Respecte a la construcció, l'estudi mana evitar afectacions al bosc de ribera en la construcció de viaductes, prendre mesures perquè els sediments i altres substàncies no arribin a les lleres fluvials i puguin afectar la fauna, i adaptar les obres de fàbrica i desguassos com a passos de fauna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona