Cabrera de Mar no tindrà sorra a la platja fins a finals de juliol i l'alcalde diu que se sent enganyat

Els veïns de la zona anuncien manifestacions perquè no tenen on banyar-se

«Sincerament, ens sentim completament decebuts, enganyats, maltractats i desinformats. És el quart ajornament de l'obra de regeneració, i aquest cop ens porta a mig estiu». Així de contundent es mostrava l'alcalde de Cabrera de Mar, Jaume Borràs, (CiU), hores després de parlar amb el cap de la demarcació de Costes, Manuel Novoa, i conèixer un altre ajornament, aquest cop fins al 22 de juliol, dels treballs per portar sorra a la platja. Borràs recorda que, des del primer moment, tant la demarcació de Costes com el Ministeri de Medi ambient van assegurar que la platja de Cabrera seria la primera on s'actuaria per posar sorra. D'aquesta manera s'apaivagaven les queixes del consistori pel fet que haguessin començat els treballs per refer el passeig i arreglar l'espigó amb roques en plena temporada d'estiu, sense posar la sorra a la platja.

La sorpresa, però, va ser quan el vaixell que draga la sorra es va situar en primer lloc a treballar davant la façana de Premià de Mar. El darrer compromís de la delegació del Govern era començar a treballar a Cabrera entre el 15 i el 25 de juny. «Cabrera de Mar és un poble demogràficament més petit que els altres afectats i tenim la sensació que ens estan donant allargues sense cap rubor.» L'alcalde justificava així el fet que Cabrera hagi quedat a la cua de totes les actuacions de regeneració que s'estant portant a terme al Baix Maresme.

La desinformació amb que s'ha trobat l'Ajuntament és una altra queixa del consistori, que no sap què explicar als prop de 700 veïns de la zona dels apartaments de Bonamar i les cases de Costamar, que tenen a tocar les obres de regeneració de la platja.

El pas tancat a Bonamar

La presidenta dels veïns de la zona de Costamar, Barbara Oehl, ja ha fet arribar a l'alcalde el malestar per la desinformació amb què es troben respecte a les obres de regeneració i els treballs que es fan a la façana marítima per reforçar el passeig i la via del tren. Precisament aquests treballs, que van començar fa un mes, han obligat a tancar el pas de vianants que passa per sota la via del tren, davant del Bonamar, que donava accés directe al passeig. Segons l'Ajuntament, tant aquests veïns afectats per la regeneració com els de la plataforma Pro-Salvem la Platja de Cabrera estan disposats a manifestar-se pel fet que en plena temporada de bany no tenen on banyar-se. L'alcalde va assegurar que les protestes que es portin a terme tindran el suport de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona