Tortosa remodela el carrer Llarg de Sant Vicent, una obra molt reivindicada

La urbanització d'aquesta via de Ferreries costarà 1,4 milions i es finançarà amb el fons estatal

«Tot Tortosa, i especialment Ferreries, ha estat mancada d'obra pública durant molts anys, però ara comencem la remodelació integral d'una obra llargament reivindicada», va manifestar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que ahir va visitar les obres d'urbanització del carrer Llarg de Sant Vicent, un carrer de 550 metres de llargada que es refarà. L'obra té un cost d'1,4 milions d'euros que es financen a través del fons estatal d'inversió local (FEIL). De fet, és l'actuació més important quant a inversió que es farà a Tortosa amb el fons estatal.

L'actuació urbanística consistirà en la renovació de tots els serveis (sanejament, aigua, gas, enllumenat, etc.), la pavimentació, la construcció de voreres i la senyalització. «Suposarà una millora no només de l'entorn més immediat, sinó de tot el barri», va dir Bel, que va recordar que des de la construcció d'aquest carrer, fa més de quatre dècades, només s'hi han fet reparacions puntuals, i està «degradat». Per tal de reduir les molèsties als veïns, l'obra es farà en dues fases. La primera, que ja ha començat, afecta els dos extrems del carrer i es preveu que estigui enllestida al setembre, quan s'abordarà la part central de la via, que s'acabarà al desembre. «Demanem paciència als veïns mentre duren les obres», va assenyalar l'alcalde.

Plaça Pius XII

La reforma del Llarg de Sant Vicent inclou la remodelació integral de la plaça Pius XII, que segons la regidora d'Urbanisme passarà a ser una plaça «de debò». Així s'hi eliminaran els aparcaments, s'hi plantaran arbres i s'hi habilitarà una zona infantil.

Aparcament gratuït

La remodelació del carrer Llarg de Sant Vicent i de la plaça Pius XII suposarà la pèrdua de places d'aparcament, ja que en bona part del carrer només es podrà estacionar en una banda, mentre que a la plaça hi estarà prohibit. «És cert que hi haurà menys aparcaments, però és perquè les voreres seran més amples, ja que treballem en un concepte de ciutat més habitable», va precisar l'alcalde de Tortosa. Amb tot, el govern tortosí admet que hi falten places d'aparcament, al barri de Ferreries, i és per això que l'Ajuntament està negociant l'adquisició d'uns terrenys, per habilitar un aparcament en superfície i gratuït de més d'un centenar de places. Amb tot, Bel no va voler avançar ahir a quina zona del barri es farà aquest aparcament.

Al marge del carrer Llarg de Sant Vicent, al barri de Ferreries s'hi està rehabilitant l'antic mercat per fer-hi un centre cívic i s'està executant la urbanització de la carretera que va de Tortosa a Roquetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona