Infraestructures i serveis

municipal

infraestructures

La gasolinera de Vistalegre, clau durant les obres del pont de Manlleu

La intenció és que mentre es reformi el pont de Can Molas s'hi puguin oferir serveis de diversos tipus

Les trobades entre veïns i Ajuntament continuen

L'Ajuntament de Manlleu està acabant de negociar la cessió de la botiga de l'antiga gasolinera –ara fora de servei– del barri de Vistalegre per poder oferir diversos serveis als veïns de la zona mentre durin les obres de reforma del pont de Can Molas, una intervenció que provocarà el tall de la via per als vehicles rodats durant uns sis mesos.

La negociació perquè se cedeixi el local a l'Ajuntament està en ple parèntesi perquè la propietat té sobre la taula una oferta de compra de tota la instal·lació. “En cas que es produís la venda, caldria negociar amb els nous propietaris, que creiem que també estarien disposats a arribar a un acord per cedir el local”, explica l'alcalde, Àlex Garrido. Entre els serveis que s'hi podrien instal·lar hi hauria algunes consultes del centre d'atenció primària o una oficina de l'Ajuntament per solucionar temes burocràtics o polítics tenint en compte que per passar cap al centre de la vila en cotxe caldrà fer una volta important, amb els inconvenients que això comporta principalment per a la gent gran del barri de Vistalegre.

Aquesta mesura va ser una de les que es van explicar en la reunió de veïns de la setmana passada. Entre les diverses opinions que s'hi van sentir van aparèixer també preocupacions com ara per la rapidesa d'actuació dels serveis d'emergència o avantatges fiscals durant les obres. L'Ajuntament assenyala que es crearà una plaça d'aparcament per a vehicles d'emergència en un extrem del pont. “Podran ser a Vistalegre en un minut a peu. D'altra banda, estem negociant que els veïns puguin aparcar a la plaça per un preu molt reduït”, afirma Garrido. Pel que fa als beneficis fiscals, com podria ser pagar l'IBI, de moment no es preveuen. “Crec que és un tema de trobar solució als problemes més que no pas deixar de pagar. L'únic inconvenient que tindran és que no podran passar el pont amb cotxe”, destaca l'alcalde.

Tot i la voluntat dels veïns de reclamar una passera per a cotxes i fer al·legacions al projecte, sembla complicat que es puguin acceptar. “Ja està en procés de licitació”, diu Garrido. La reforma del pont ha de començar la primavera del 2017 i acabar-se abans de Nadal.

LA XIFRA

20.000
vehicles
diaris travessen el pont de Can Molas. Aquest és l'accés més directe entre Manlleu i Vic.

LA FRASE

La gasolinera seria un punt important per apropar serveis a Vistalegre mentre durin les obres del pont
Àlex Garrido
alcalde de Manlleu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona