Serveis

L'Estat invertirà l'any vinent 454.000 euros a les Balears

Els pressupostos generals preveuen que les illes rebran 111.900 euros per al descompte de residents en transport aeri

El delegat del govern estatal a les Balears, Ramon Socías, ha explicat que el 2011 les Balears rebran a través de les partides pressupostàries 183.000 euros corresponents a inversions directes, 121.000 en aplicació de convenis entre l'Estat i la comunitat i 150.000 en diferents projectes, encara per determinar, en compliment de l'Estatut d'Autonomia. La xifra total, de 454.000, és un 16,5% inferior a la de l'any 2010, quan va ser de 544.000.

El delegat del govern estatal a les Balears, Ramón Socías, va presentar ahir la partida pressupostària prevista per a les Balears que està recollida en els pressupostos generals de l'Estat. Les principals línies d'inversió per al 2011 són en infraestructures de transport amb una partida de 137.500 euros, dels quals 73.700 euros es destinaran a aeroports i la resta, 63.800 euros, a ports. Algunes de les obres que es podran fer amb aquesta partida seran la remodelació de la terminal de l'aeroport de Palma, així com també se'n destinaran 21.000 a l'aeroport eivissenc i poc més de 10.000 al de Menorca. Els ports de les Balears, i en concret el d'Eivissa, el de Palma, el de Maó i el del port d'Alcúdia també podran dur a terme algunes remodelacions amb les inversions.

En relació també amb el transport, Socías va explicar que el govern estatal destinarà a les Balears una partida de 115.000 euros, dels quals 111.900 euros aniran destinats en concepte de subvencions al transport aeri per als residents balears, i uns altres 3.000 euros, per al transport de mercaderies.

Els pressupostos generals de l'Estat preveuen inversions en concepte de despesa social, com són 319.000 euros destinats a pensions mínimes, quinze mil euros per a beques i 2.600 euros, en concepte de places d'educació infantil. També es preveu una partida de 6.200 euros en infraestructures hidrològiques i mediambientals i uns altres 4.900 euros per remodelar i ampliar l'arxiu del regne de Mallorca.

Descomptes garantits

El delegat del govern estatal a les Balears, Ramon Socías, va explicar que tal com va anunciar el ministre de Foment, José Blanco, diumenge passat a Palma, el descompte del 50% per als residents balears està garantit en concepte del transport aeri. Socías va remarcar que ara s'haurà de parlar amb les companyies aèries, perquè no pot ser que un vol de Palma a Madrid, la distància del qual és d'uns 600 quilòmetres, igual que de Madrid a Vigo, costi molt més que l'altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona