Serveis

El servei públic de bicicletes de Palma es dirà Bicipalma

Un total de 2.660 ciutadans han participat en el procés que es va iniciar a l'agost per elegir-ne el nom

Entrarà en funcionament l'any vinent

El servei públic de bicicletes de Palma es dirà Bicipalma. Aquest ha estat el nom escollit per 2.660 ciutadans que han participat en el procés de participació per escollir el nom del sistema. Bicipalma ha guanyat les altres tres opcions: AMB, 826 vots; seguit de Rodapalma, amb 770 vots; Bicity, amb 540 vots, i en quart i últim lloc s'ha situat el nom de Palmabike, que ha estat votat per 524 persones. La votació s'ha pogut fer a través d'internet i de sis instituts, a més de fer part dels actes per celebrar el Dia sense Cotxes.

El servei entrarà en funcionament el 2010 i es finança mitjançant el nou pla E, amb un pressupost de 800.000 euros. Palma s'equipara així amb ciutats com Barcelona i tindrà un sistema públic que constarà de 28 estacions, ubicades a 15 barris diferents. El sistema tindrà 335 bicicletes, de color blau, blanc i verd. El nou sistema disposarà de 470 ancoratges i, per fer-ne ús, només caldrà tenir la targeta ciutadana.

A Palma, el sistema públic de bicicletes es vincularà a la targeta ciutadana. Així, la persona que vulgui utilitzar aquest nou transport públic haurà d'anar a una estació, passar la targeta ciutadana i agafar la bicicleta. Quan acabi el recorregut, deixarà la bicicleta o a la mateixa estació o en una altra, tornant a passar la targeta ciutadana.

Els passatgers que facin transbordament de l'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) al servei públic de bicicletes disposaran de mitja hora gratuïta. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol promoure el transport públic en totes les seves vessants i afavorir la intermodalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona