Serveis

turisme

Un tren turístic de vapor unirà Figueres i Portbou

Organitzen per dissabte un viatge pilot d'aquesta iniciativa turística per promocionar la Costa Brava nord

El promotor, el Centre d'Estudis del Ferrocarril, vol tenir el servei a punt l'estiu que ve

Un tren de vapor tornarà a circular en la línia ferroviària entre Figueres i Portbou, amb objectius turístics. Aquest és un projecte del Centre d'Estudis Històrics del Ferrocarril. Segons el seu president, Carles Guasch, aquest projecte pot ser una realitat l'estiu que ve, amb rutes regulars que uneixin aquestes dues poblacions, amb la idea de promoure la Costa Brava del nord. L'entitat, però, demana la col·laboració de les administracions públiques per poder-lo tirar endavant.

Aquests trajectes els farà un tren de vapor amb vagons de fusta d'una capacitat d'entre 50 i 60 places. “En funció de la demanda podrem posar tres o quatre cotxes, que serien entre 180 i 240 places per trajecte”, explicava el president del CEHF, Carles Guasch. El que encara no s'ha discutit és quants viatges al dia es podran fer, perquè encara s'ha d'acabar de definir el projecte.

El primer viatge que farà aquest tren de vapor, el Costa Brava, es farà aquest mateix dissabte, com a trajecte pilot. Està previst que hi viatgin l'alcalde de Figueres, Santi Vila, el de Portbou, Josep Lluís Salas, com també el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i altres autoritats. El tren sortirà de l'estació del centre de Figueres a les onze del matí i arribarà a Portbou a les dotze del migdia. Un cop allà, està prevista una visita a les instal·lacions ferroviàries del municipi fronterer.

Aquest projecte ja va ser anunciat fa uns anys pel Centre d'Estudis Històrics del Ferrocarril, que inicialment tenia previst iniciar aquests viatges turístics l'any 2008. Aquesta entitat fins i tot havia plantejat en aquell moment reobrir l'antiga estació de Peralada. De fet, l'any 2007 es va signar un conveni amb l'Ajuntament de Portbou.

La nau de missatgeria

De moment, el Centre d'Estudis Històrics del Ferrocarril el que ja ha fet és millorar les instal·lacions que té a Portbou. En concret, té un espai que li va cedir l'any 2010 l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) on podrà fer el manteniment del tren de vapor. Aquest espai és l'antiga nau de missatgeria que fa 3.000 metres quadrats i té dues plantes i un subterrani. S'hi ha hagut de fer unes millores que precisament s'estan acabant aquest mes de novembre.

Segons explica el centre d'estudis del ferrocarril a la seva pàgina web, aquest edifici té l'objectiu d'acollir el projecte Portbou, nucli ferroviari. Aquest projecte inclou el tren turístic, però també l'arxiu històric del ferrocarril i el centre d'interpretació dels ferrocarrils transpirinencs.

LA DATA

12.11.2011
És el dia
que està previst que es faci aquest viatge pilot del projecte per unir turísticament Portbou i Figueres.

LA XIFRA

1
hora durarà el trajecte entre Figueres i Portbou, en el viatge pilot que es farà aquesta mateixa setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona