Infraestructures i serveis

maresme

L'Ajuntament de Pineda “segresta” la gestió de la piscina municipal

El govern controlarà la direcció esportiva i econòmica durant un màxim de dos anys per intentar fer viable el complex esportiu

El servei arrossega deficiències en el manteniment i en les instal·lacions

Agafar el toro per les banyes. El govern del PSC de Pineda ha decidit finalment arremangar-se i entrar de ple en la gestió del complex esportiu de Can Xaubet, un equipament, que inclou la piscina municipal, que fa molt temps que arrossega problemes. En un comunicat fet públic avui, l'Ajuntament anuncia que intervindrà directament en la gestió esportiva i econòmica de les instal·lacions fent ús d'una figura administrativa coneguda com a “segrest” i que permet a l'administració assumir el control de serveis que s'han donat en concessió però que no funcionen com caldria.

Aquesta nova etapa en la història del complex esportiu es posarà en marxa dilluns vinent i comporta que personal de l'Ajuntament ocuparà els càrrecs directius que fins ara corresponien a l'empresa Gestió Esportiva Pineda SL. “Només seran els càrrecs directius, perquè tant la resta del personal de l'equipament com els serveis que s'ofereixen es mantindran igual”, expliquen fonts municipals que precisen que des del consistori no s'hi abocarà “ni un euro” en el servei, que haurà de continuar amb els recursos propis originats per l'explotació de l'activitat. “Es tracta de posar ordre a través d'un pla de viabilitat elaborat pels tècnics municipals que ha de reconduir una situació que no es podia allargar més perquè feia perillar el servei”, recullen les mateixes fonts.

L'Ajuntament defensa que calia una actuació contundent per donar resposta a les múltiples queixes dels usuaris relatives tant a les deficiències de les instal·lacions com a les mancances del servei. L'empresa sempre ha vinculat la situació que pateix a la crisi econòmica i fins i tot va demanar al govern que es modifiqués el contracte de gestió per afrontar el desequilibri financer que patia. La resposta va ser negativa i des del govern se li va exigir que complís amb el que recollia l'acord. Les negociacions entre les dues parts no han pogut trobar una resposta satisfactòria.

Retorn de la gestió

Des de l'Ajuntament s'assegura que un cop equilibrada la situació en el complex esportiu és retornar la gestió a l'empresa concessionària “perquè mantingui un nivell òptim del servei”. En aquest sentit, des del consistori no es descarta que si els resultats de la nova gestió són satisfactoris abans dels dos anys que marca la llei, gestió Esportiva Pineda SL recuperaria el control. L'empresa té la concessió del complex des de principis del 2007 quan també va haver d'assumir l'acabament de les obres de construcció que havien quedat a mitges perquè la primera concessionària les va deixar a mig fer.

Fonts del consistori pinedenc han anunciat que dilluns “tan bon punt s'entri per la porta” es farà una auditoria completa del servei “per saber on som i què tenim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia