Urbanisme

El carril bici de Celrà a Girona es començarà a fer el 2020

El projecte costarà 930.643 euros i el 75% serà finançat amb subvencions

L’Ajuntament de Celrà preveu que la construcció del carril bici que connectarà el municipi amb la ciutat de Girona es farà al llarg de l’any vinent. El començament de les obres culminarà una feina que va començar a mitjan 2015, recorda el consistori. Durant aquests anys s’han redactat l’avantprojecte i el projecte executiu, s’ha negociat amb els propietaris dels terrenys per comprar-los i s’ha treballat el finançament. Fonts municipals recorden també la dificultat que ha comportat el projecte, tant pel cost econòmic com per la dificultat d’elaborar el recorregut del tram . En concret el carril bici serà un pas adossat al mur de contenció del corredor ferroviari, penjat sobre el riu en el punt més estret. Altres alternatives que s’havien descartat per raons de seguretat, tècniques o econòmiques eren un carril al costat sud del riu a través del congost o una passarel·la cap a Sant Julià de Ramis.

El finançament

Un dels factors que ha fet falta lligar és el finançament del projecte, que costarà 930.643 euros. En aquest sentit, el departament de Territori i Sostenibilitat va seleccionar la setmana passada el projecte per rebre 457.902,80 euros procedent del fons europeu de desenvolupament regional (Feder). A més de la contribució europea, l’Ajuntament de Celrà també disposa d’una ajuda de 53.145,67 euros procedent d’una subvenció pel desenvolupament de plans de foment territorial del turisme (Fomentur) de la Generalitat. Finalment, s’hi afegeix la contribució de la Diputació, que finança el 25% de l’obra (restant la subvenció de Fomentur), és a dir, 202.378,57 euros. Les dues ajudes i la col·laboració amb la Diputació de Girona fan que l’Ajuntament de Celrà acabi pagant 217.216,47 euros més l’IVA del projecte.

LA XIFRA

217.216
euros
, 25% del cost total, més l’IVA de l’obra, és el que haurà de pagar l’Ajuntament de Celrà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia