Medi ambient

La recollida d'orgànica és la que fa més tones

Les restes de matèria orgànica són de llarg la fracció de la recollida selectiva de la qual se'n fan més tones a Sant Joan de les Abadesses. En concret, representa quasi la meitat de la selecció, amb un 47,3 per cent del total. La resta de matèries seleccionades estan a molta més distància i es mouen entre el 18 per cent i l'11 per cent. Així, del paper i cartró, el volum recollit és del 18,3 per cent del total, seguit del vidre, amb un 11,40 per cent, i dels envasos lleugers, amb un 11,35 per cent. La resta per fer el total, l'11,51 per cent, és la matèria de rebuig.

A part, la deixalleria recull tòners, residus voluminosos, estris de cuina i altres, i, a Sant Joan, hi ha dos punts de recollida dels anomenats Roba Amiga al pla del Roser i al pavelló, i un punt de recollida de piles i tòners al punt d'informació ambiental de l'Ajuntament. Els residus reciclats van a parar a Berga, si són envasos; a Olot, si és matèria orgànica; a Orís, si és rebuig; a Sarrià de Ter i sobretot a Gurb, si és paper; i a Mollet del Vallès, en el cas de vidre.

La recollida porta a porta es fa a diari a partir de les vuit del vespre. Els dilluns es recull el rebuig i cada dilluns primer de mes, l'oli; els dimarts, envasos; els dimecres, la matèria orgànica; els dijous, paper i cartró; els divendres, orgànica i vidre; els dissabtes, envasos; els diumenges, matèria orgànica; i la recollida dels voluminosos és setmanal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.