Tensió en el ple de Creixell per unes explicacions sobre les obres que els veïns de la Coma troben insuficients

Denuncien que han pagat més per la urbanització del que ha cobrat l'empresa

Fuster va explicar, llegint unes contestes que se cenyien exclusivament a la llista de qüestions plantejada prèviament, que l'Ajuntament ha pagat ja poc més de 2,1 milions d'euros, i que té 1,4 milions més pendents de pagament de certificacions d'obra ja aprovades. Això sí, també explicava que l'ens territorial Base ja ha ingressat més de 2,8 milions a l'Ajuntament recaptats entre els veïns per pagar les obres, si bé encara té mig milió més pendent de cobrar. Segons Fuster, és cert que les obres es van «alentir» al maig, però nega que fos per impagament, i explica que va ser perquè Vías y Construcciones «va usar aquest mecanisme per resoldre discrepàncies sobre partides d'obra» que havien aparegut amb l'Ajuntament durant l'execució.

L'alcalde, però, va esquivar entrar en els detalls sobre si la liquidació final serà superior a l'import previst d'entrada, i tampoc va donar terminis per a l'acabament de l'obra, iniciada al maig del 2008 i que havia d'estar llesta aquest setembre. Fuster també va admetre alguns canvis en el projecte –per exemple en les connexions de servei d'aigua o a l'avinguda de la Llum, per una qüestió de pendents i d'aigües pluvials– que els veïns desconeixien, si bé va dir que tots s'havien fet d'acord amb la direcció d'obra. També va assegurar que en cap cas s'han fet treballs innecessaris o fora de l'àmbit, i que no incorrerà en cap il·legalitat.

El segon punt de l'ordre del dia, que pretenia posar a votació que no es cobri cap més contribució als veïns fins que les obres no estiguin acabades, no es va debatre perquè «no és un tema de ple», segons Fuster, que tot seguit, i sense donar opció a més preguntes, el va donar per acabat entre la indignació de l'oposició i de la majoria d'assistents, que en diversos moments ja havien expressat abans el seu desacord per les explicacions rebudes. «Des del maig que demanem veure els informes tècnics, volem veure totes les certificacions i els extres per saber què paguem», reivindicava Eusebi Martínez, portaveu dels veïns, que han convocat un segon acte de protesta –el primer va ser el 15 de novembre– aquest dissabte.

Un altre ple en 15 dies

«No ens ha deixat parlar, és un dictador», exclamava la regidora del PSC Montse Muñoz, que ja havia estat a punt de ser expulsada del ple. Tant ella com Jordi Llopart (CiU) havien demanat al principi que no se celebrés perquè no havien pogut consultar la documentació sobre el projecte, sense rebre'n una justificació per escrit. Fuster, però, va dir que són els grups que forcen el ple els que han de presentar la documentació que hi fa referència. A més, per justificar la manca de debat, els va recordar que havien demanat tan sols que contestés les seves preguntes. Per poder parlar, l'oposició presentarà avui mateix una altra petició de ple extraordinari, que caldrà convocar en un termini de 15 dies. Tant ells com els veïns sospiten que l'Ajuntament deu més d'un milió a l'empresa, malgrat que ja els ha cobrat en contribucions, i que els podria haver destinat a altres despeses per a què no hi ha liquiditat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona