Urbanisme

urbanisme

El pla general de la Pera preveu tres nuclis més al costat dels que ja hi ha

El municipi funcionava amb normes subsidiàries de l'any 1983

Tot i aquestes tres zones noves, l'antic pla dimensionava molt més el municipi

El nou pla general de la Pera inclou tres nous nuclis al costat dels que ja hi ha, dos dels quals són a la Pera i un altre és a Púbol. L'aprovació inicial del pla general suposa que el municipi tindrà una eina actualitzada per actuar urbanísticament sobre el seu territori, ja que fins ara es regulava, segons explicava l'alcalde, Josep Pi, amb normes subsidiàries de l'any 1983 i que només s'havien modificat parcialment un cop.

El nou pla preveu també reduir el sòl urbanitzable, ja que l'antic pla plantejava una edificabilitat que no es corresponia amb el creixement d'un poble com la Pera. Part del sòl urbanitzable es vol traslladar a un altre costat, ja que abans es preveia sobredimensionat. Precisament, aquest serà un dels punts de fricció entre l'Ajuntament i algun veí del nucli de Pedrinyà, al qual es vol concedir edificabilitat en un altre costat, en contraprestació de perdre-la en un punt. Aquest punt també pot alentir el procés fins a l'aprovació definitiva.

Púbol, protegit

Púbol és una de les zones en què les normes no canviaran. La zona de Púbol, a més a més, ja estava protegida, tant el castell com l'església són béns d'interès patrimonial. El segon espai que quedarà igual és el de l'escola, ja que és una zona d'equipaments municipals en què no es vol intervenir.

En el termini de 45 dies, l'expedient es podrà consultar a l'Ajuntament del municipi. Durant aquest temps, l'alcalde espera rebre moltes al·legacions dels veïns ja que el motiu d'aquesta aprovació inicial, segons explicava Josep Pi, és desencallar el pla. L'Ajuntament de la Pera està segur que el pla que s'aprovi definitivament serà molt diferent i per això eren molt prudents a l'hora d'explicar-ne els detalls. Pel que fa a l'aprovació definitiva, amb el vistiplau d'Urbanisme, no se l'esperen fins d'aquí ben bé un any o més.

La proposta de pla general que s'ha aprovat inicialment inclou mesures proposades pels ciutadans, durant un procés de participació ciutadana.

LA FRASE

El pla que s'aprovi definitivament serà molt diferent, ja que s'hi faran moltes al·legacions
josep Pi
Alcalde de la Pera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona