Urbanisme

Altea àmplia la parcel·la mínima per poder edificar en la Serra Bèrnia

La municipalitat confia a millorar la imatge de les urbanitzacions futures

En l'últim plenari de la corporació alteana es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics, l'ampliació de la parcel·la mínima dels sectors que queden per desenvolupar en la Serra, duplicant els 800 metres quadrats, establerts fins a l'actualitat.

Les zones que queden per construir en la Serra d'Altea són àrees d'especial protecció ambiental (Zones LiC i Xarxa Natura 2000). Tenen totes elles, la seua edificabilitat prèviament assignada, per la qual cosa és impossible evitar que s'edifiquen en el futur sense incórrer en responsabilitat indemnitzadora. La major part es troba amb les vies d'accés i les infraestructures realitzades, però sense parcel·lar ni edificar.

Fins ara la parcel·la mínima era de tan sol 800 metres quadrats, la qual cosa produeix una apantallament de les diferents edificacions que se succeeixen sense espais lliures i sense zones verdes entre elles. La sensació de excés de ciment és cridanera. No és possible arreglar el que ja està fet, però sí que era urgent i necessari millorar-ho per a futurs i nous desenvolupaments aprovats fa anys i encara no construïts.

Modificar la normativa urbanística és un treball llarg i ingrat perquè els efectes no són visibles a curt termini, però resulta absolutament imprescindible abordar aquesta labor que fins ara ningú havia fet, per a garantir que es conservarà Altea en el futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona