Urbanisme

L'arxiu del PAI d'Alzira confirma la mort anunciada del projecte

L'alcaldessa ha convocat un plenari a les 9 del matí per donar carpetada a aquesta proposta fallida del seu programa electoral

Des de Compromís per Alzira han fet pública, la crònica d'un projecte que desapareix, com la famosa novel·la de Garcia Márquez.

Ni Europa, ni inversors estrangers o espanyols han posat la seua mirada en aquest complex de formigó ubicat en la partida de Vilella i que amb la creació del SAREB o banc dolent, passa a ser un tòxic immobiliari al balanç d'aquest banc públic.

Per a arribar a aquest final, Bastidas, després de sis mesos de silenci (des de l'anunci d'acord del mes de maig) presenta a hores d'ara un Conveni signat (aquesta mateixa setmana) a tres parts, per la qual, acorden arxivar definitivament aquest PAI sense acabar les obres públiques pendents d'urbanització i valorades en més de sis milions euros.

A canvi, es pacta (sense termini per a executar les obres) arreglar un tram de l'antic camí de Vilella per a donar accés a les empreses afectades en la zona i realitzar les connexions a la xarxa de clavegueram, renunciant a crear una carretera completa i paral·lela per a ús general dels veïns, per un import pròxim als 120.000 € (sense IVA) a costejar entre el SAREB i el centre esportiu Tenisquash que aconsegueix també el compromís de segregar la seua parcel·la del sector, a través d'una modificació del PAI que es tramitara pròximament.

Crida poderosament l'atenció que es justifique ara per l'Ajuntament la renúncia a continuar amb el centre comercial al·legant que hi ha un excés d'oferta comercial a la zona i l'emplaçament presenta moltes dificultats.

Des de Compromís per Alzira, lamenten que el final d'un projecte empresarial i de creixement de la ciutat reste inacabat amb la mala imatge que projecta per a la ciutat, i mostren la seua preocupació davant la falta d'inclusió en el conveni signat de qui ha de fer front el pagament d'una indemnització pendent a un propietari de terrenys del sector per un import superior al milió i mig d'euros.

Moltes són les preguntes i dubtes les que continuen recaient en aquest projecte estrella de Bastidas i del PP i des de Compromís per Alzira i és per això que el grup polític interpel·lant, anuncia que continuarà controlant que el procés acabe sense perjudicar econòmicament l'Ajuntament. Per la qual cosa hauran de plantejar-se possible solucions al monument al formigó que tenim instal·lat a l'entrada de la nostra ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia