Medi ambient

Alerta per pluges fortes al País Valencià

L'oratge empitjorarà durant el diumenge de manera generalitzada i més accentuadament al sud de la demarcació de València i nord de la d'Alacant

L'Agència Estatal de Meteorologia ha decretat l'alerta a tot el territori valencià en previsió de pluges persistents i ocasionalment fortes al sud de la demarcació de València i nord de la d'Alacant.

Durant la nit passada ha nevat a menys de 1.000 metres i el vents començaran a bufar amb ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora a les comarques de la Ribera, la Safor, la Marina i l'Alacantí.

Les temperatures han caigut en més de 10 graus i resulten especialment significatius els termòmetres de La Pobla de Benifassà o Castellfort, on s'han enregistrat unes mínimes ben baixes.

A més, la conselleria de Governació ha decretat alerta taronja per temporal marítim a les demarcacions de València i Castelló. El nivell d'alerta groc, ha estat anunciat a les costes d'Alacant.

El temporal s'agreujarà fins a mar molt grossa i podrien produir-se onades de més de 5 metres a les costes de València i Castelló.

Pel moment es mantenen tancats tots els ports entre Sagunt i Gandia i les pluges han deixat més de 158 litres per metre quadrat a València i l'Horta.

Actuacions dels bombers i policia

Els bombers i la policia local de València han realitzat durant la passada nit, més de 300 serveis com a conseqüència del fort temporal de pluja i vent que ha patit la ciutat.

Les precipitacions més intenses s'han produït a Benimàmet i el Parc de Capçalera amb 158,75 i 122,50 litres per metre quadrat respectivament, mentre que el registre total de la ciutat ha estat xifrat en 158 litres d'aigües pluvials.

Entre les actuacions realitzades, 84 han estat per caiguda d'arbres, 7 per sanejament en construccions, 8 per caiguda de cartells, fanals i tanques, dos salvaments d'ascensor, 10 per buidat d'aigua en garatges i baixos comercials i un accident de trànsit amb un ferit.

Neu a Morella

Des d'esta nit està nevant a Morella. A primeres hores del matí, ja s'havien acumulat uns set centímetres de neu damunt dels cotxes, teulades o zones verdes. No ha parat de nevar, encara que des de les 11 del matí ha baixat molt la intensitat.

Este fet, junt amb la pujada de les temperatures, fa que s'estiga fonent la neu que hi havia enterra i que, a hores d'ara, els carrers estiguen molt nets. Sí que queda neu en les zones verdes o teulades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.