Urbanisme

Enderroc de l'antiga estació de Bescanó

El nou centre d'interpretació ja està avançat i estarà acabat d'aquí a uns tres mesos

El govern municipal de Bescanó va enderrocar ahir al matí l'antiga estació del carrilet al municipi. L'execució d'aquesta actuació va aixecar un enfrontament polític, ja que el grup municipal Entesa per Bescanó critica la decisió del govern municipal, perquè considera que era una part de la història i la cultura catalana i acusa l'alcalde d'actuar amb “fets consumats”. L'alcalde de Bescanó, Xavier Soy (CiU), contradiu l'oposició i recorda que “ho teníem en el programa i quan vam aprovar el POUM, no hem enganyat a ningú”. Soy també assenyala que tot el procés ha rebut el vistiplau de Patrimoni i Urbanisme, un fet que per l'alcalde evidencia que “tenia escàs valor patrimonial”.

En aquesta línia, l'alcalde de Bescanó recorda que el nou edifici que exercirà de centre d'interpretació del municipi “és una reconstrucció de l'edifici antic, perquè quedi constància històrica d'aquest element”.

La regidora d'Entesa, Anna Garriga, recorda que el seu grup va presentar més de 1.700 signatures per reclamar que es restaurés l'antiga estació, en comptes d'optar per l'enderroc. Soy reitera que aquesta decisió estava presa des de feia temps i que per això s'ha executat.

El nou centre, en breu

La construcció del nou centre avança a bon ritme i el govern municipal, de CiU, calcula que d'aquí a un tres mesos podria està enllestit.

L'avenç de l'obra és notable i l'edifici ja té les parets aixecades. Ara s'està construint la teulada que cobrirà la nova construcció i permetrà enllestir-la.

Potenciar els atractius del municipi

El nou centre d'interpretació de Bescanó que s'està construint a pocs metres de l'antiga estació ha de servir per potenciar el atractius del municipi. Així, er exemple, el centre està previst que potenciï la via verda que passa just per aquest punt, i que promogui elements patrimonials del poble.

El nou centre costarà uns 200.000 euros i tindrà una planta de 108 metres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia