Cultura

Adrià presenta "l'aleta de tauró ecològica" elaborada amb cabell d'àngel

El certamen gastronòmic se celebra a Alacant després de deu anys amb seu a Sant Sebastià

"L'aleta de tauró ecològica", elaborada amb cabell d'àngel de carbassa, és l'última aposta del cuiner Ferran Adrià, que ha presentat aquest plat d'avantguarda en la primera jornada de la Fira Lomejordelagastronomia, que se celebra a Elx (El Baix Vinalopó) fins a l '11 de novembre.

El propietari del restaurant "El Bulli" ha obtingut, a partir de la carbassa, una textura similar a l'aleta de tauró, amb la qual elabora una peculiar guarnició per acompanyar altres plats.

Adrià ha participat en la inauguració de l'esmentat certamen gastronòmic que, per primera vegada, se celebra a Alacant després de deu anys amb seu a Sant Sebastià. La XI edició d'aquesta cita culinària fusiona la cuina de professionals de fama internacional amb el bon fer de "restauradors" anònims.

Al llarg de cinc dies, les conferències de Ferran Adrià, Pedro Subijama, Pierre Hermé, Martín Berasategui o Quique Dacosta, entre d'altres, compartiran programació amb tallers culinaris en els quals poden participar restauradors i aficionats a la cuina.

Adrià, que també ha explicat com cuinar una rosa comestible de l'Equador i algunes formes innovadores d'utilitzar la trufa blanca, ha participat en un homenatge a l'arròs organitzat en el marc d'aquest certamen. Els secrets d'un "risotto", de l'arròs a la cubana, d'una paella de conill i cargols o de les centenàries formes de cuinar aquest cereal en la gastronomia tailandesa han quedat al descobert en aquest "taller homenatge", en el qual també han participat l'italià Carlo Cracco, el rus Anatoly Komm, el francès William Ledeuil i l'espanyola Josefa Navarro.

Uns 1.700 professionals assistiran a les ponències i tallers, que impartiran alguns dels millors cuiners del món, als quals se sumaran 1.300 més en qualitat de conferenciants, espectadors o tastadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU
música

Cala Vento versiona ‘Pau’ d’Els Pets en el seu vintè aniversari

girona
cinema

Nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català

barcelona