Cultura

Treballadors d'empreses reals decidiran a qui s'ha de despatxar en un nou 'reality'

La cadena nord-americana Fox ha produït un nou reality show en què els empleats d'empreses reals podran decidir a qui s'acomiada per reduir costos en temps de crisi. El programa s'estrenarà amb el nom de Someone's Gotta Go (Algú ha de marxar), però encara no s'ha fet pública la data de l'estrena, segons informa el diari The Washington Post.

Fox ha encarregat la producció del programa a Endemol, la companyia holandesa que va llançar el programa Gran Hermano. Cada setmana, el cap de la companyia protagonista a la sèrie reunirà els seus treballadors i els dirà que algú ha de ser despatxat. Aquest facilitarà als empleats tota la informació disponible sobre sous i avaluacions amb els resultats laborals, entre d'altres aspectes, i els deixarà decidir qui marxa de l'empresa.

Mike Darnell, el geni de la telerealitat de Fox, ha assegurat que està convençut que els milions de nord-americans que tenen por de perdre la feina o que ja l'han perdut "s'enganxaran a la televisió" per veure la sèrie. Darnell va tenir la idea després de veure per la televisió com el propietari d'una petita empresa deixava que els seus empleats sabessin el que cobrava cadascú.

"Deixant veure els salaris de tothom, els informes de recursos humans, els deixem que parlin els uns sobre els altres: aquest és mandrós, aquest treballa molt... i així decidiran qui marxa" explica. El directiu podrà ser criticat, però no acomiadat, segons ha explicat el conseller delegat d'Endemol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.