Cultura

Rubianes dóna cita per al juny

El festival ‘Guanya’t el cel amb el pare Manel’ homenatja l’actor desaparegut

Pepe Rubianes serà present al seu homenatge. Aquest és ja per si mateix l’èxit assegurat de l’homenatge que li han preparat els seus amics coincidint amb el tradicional festival Guanyat el cel amb el pare Manel, que el desaparegut actor va impulsar ara farà 14 anys.

Rubianes serà el fil conductor del festival, que el pròxim 8 de juny, al Palau Sant Jordi, es transformarà en l’espectacle de comèdia amb l’aforament “més bestial mai conegut”, 14.000 persones, com bé apuntava ahir Andreu Buenafuente en la presentació d’aquesta “celebració popular”, en paraules de Joan Lluís Bozzo, que el dirigirà amb Pep Molina.

Una cita per al públic però també per als seus amics, actors i artistes i humoristes, com Joan Manuel Serrat, Lucrecia, Martirio, Faemino y Cansado, Cristina Dilla, Albert Om, Carles Flavià, Xavier Grasset, Xavier Sardà, Manuel Fuentes o el mateix Buenafuente, l’equip de Polònia i Crackòvia i les ballarines de l’espectacle La sonrisa Etíope. Hi seran tots els que puguin i no faran números de repertori. “Tots amb l’estómac molt encongit i amagant les emocions” per poder-se acomiadar “de manera relaxada, emocionar-se i emocionar... en un gran fins aviat per al Pepe”, deia Joan Gràcia, del Tricicle, que, tot sigui dit de passada, ja saben què faran. “Volem recopilar el munt de renecs que deia el Pepe, per exemple, quan encetava una conversa telefònica”.

L’espectacle revisarà la trajectòria de Rubianes en format audiovisual, amb imatges inèdites i fragments d’entrevistes i espectacles. Les més de dues hores que durarà el festival es tancaran amb un karaoke d’artistes i públic per interpretar el seu número El niño bueno. I, la resta... tú tranquilo, nene, que ya saldrá, com deia sempre Rubianes.

Carmen, la germana de Rubianes, va confirmar ahir que ha creat la Fundació Pepe Rubianes per recollir tot el llegat de l’actor i per tenir fons per a un projecte solidari de medicina preventiva a Kènia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà
CINEMA

Audiard enlluerna Canes amb un musical ‘queer’

CANES
CAIGUDA LLIURE

Dins el fangar del monstre Miquel Barceló

La història que vol connectar

Sant Pol de Mar
EQUIPAMENTS

Més de 110.000 persones participen en la Nit dels Museus

barcelona
Crítica

Manolo García, entre globus i exabruptes

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes