Economia

La vaga de transportistes complica la circulació arreu de la xarxa viària

Vaga

La vaga iniciada aquesta mitjanit al sector del transport per la pujada del preu del gasoil està provocant problemes de trànsit en diferents punts de la xarxa viària catalana, com la AP-7 a la Jonquera i al peatge de la Roca, la B-23 a Barberà del Vallès i la C-58 a Sabadell. Cap a les 12 h del migdia uns 80 camions han entrat a la ronda Litoral en una nova marxa lenta per protestar pel preu del petroli, provocant noves cues a la ciutat de Barcelona.
A més, el bloqueig dels piquets informatius als polígons industrials i centres de tràfic de mercaderies de diversos punts de Catalunya (com Mercabarna, el port de Barcelona i el CIM Vallès) impedeix l'arribada i la sortida de camions, que pot tenir com a conseqüència la falta d'abastiment de menjar i petroli a supermercats i gasolineres, entre molts altres productes (per exemple també alguns diaris, com l'AVUI) que es veuran afectats.

Els transportistes s'han reunit aquest matí amb representants dels ministeris de Foment, Economia i Hisenda i Treball i Immigració per tractar de trobar una sortida al conflicte, tot i que la trobada ha acabat sense cap acord. Els transportistes exigeixen mesures com que s'estableixi un preu mínim obligatori per no haver de treballar per sota dels costos.

Els camions no han accedit aquest matí a punts de distribució com ara Mercabarna, el port de Barcelona i el CIM Vallès, on l'activitat està gairebé parada. L'aturada està convocada per la Federació d'Associacions del Transport de Mercaderies, que demana també que es pugui fer repercutir en els preus la pujada del preu del carburant.

La AP-7 a la Roca i la Jonquera
Un centenar de camions han iniciat una marxa lenta des del peatge de la Roca del Vallès a l'autopista AP-7 cap al CIM Vallès, acció que provoca problemes de trànsit a la AP-7 en sentit sud. La marxa lenta també ha afectat la B-23, a Barberà del Vallès.

La vaga iniciada aquesta mitjanit al sector del transport també provoca problemes de trànsit a la AP-7 i la N-II, a la Jonquera (Alt Empordà), on els piquets informatius han obligat a tallar el pas de camions provocant retencions de vehicles i cues de camions.

Des de diumenge a la nit
Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), els piquets informatius dels transportistes en vaga han tallat el pas entre França i Catalunya per l'autopista AP-7 des de les 22.24 hores d'ahir, mentre que això mateix passa a la N-II en aquest punt des de poc abans de les 6.00 hores d'avui. Uns 200 camions s'acumulen a la zona del peatge de la Jonquera, per on només poden circular els turismes.

Aquest dilluns està previst que els transportistes francesos se sumin a una jornada de vaga que vol aconseguir, entre d'altres, una rebaixa del preu del carburant.

Tarragona
Els transportistes tarragonins han tallat aquest dilluns al voltant de dos quarts de set del matí els accessos al polígon industrial de Constantí. Els vaguistes no deixen descarregar els camions que entren dins el polígon i no deixen sortir cap camió del recinte. Els camioners no han descartat tallar més tard la C-14 que va de Tarragona a Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que passaran aquesta temporada pel port

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona