Economia

Els pescadors se sumen a la protesta dels transportistes i també fan vaga

Vaga

Un altre sector afectat per la pujada del carburant és el de les confraries de pescadors catalans, que aquest dilluns no han sortit al mar per solidaritzar-se amb aquestes protestes. Els pescadors es reuniran aquesta tarda a Madrid per acordar les reclamacions que volen presentar al govern espanyol i coordinar les mobilitzacions.
Els pescadors dels ports de Girona i Tarragona i les barques de cèrcol dels de Barcelona no han sortit avui a la mar en protesta pels alts preus del gasoil, ha assegurat el president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, Vicenç Balaguer.

Per contra, les barques d'arrossegament dels ports de Barcelona i Vilanova i la Geltrú sí han sortit a pescar, segons fonts de la Confraria de Barcelona, encara que Balaguer ha indicat que "no he pogut contactar" amb aquests ports pesquers per verificar aquesta informació.

Les demandes
Els pescadors catalans reclamen un pla de xoc per implantar una renda mínima de subsistència pesquera, i l'harmonització europea de les talles de les captures i les vedes i, a mig termini, una reestructuració del sector pesquer català que inclogui el finançament del desballestament d'embarcacions menors que no siguin rendibles.

També demanen un calendari d'aturades biològiques, la implantació d'un preu polític del gasoil i la suspensió dels concursos de pesca recreativa i esportiva, mentre que, a llarg termini, plantegen prejubilacions, primes per retirades per afavorir la sortida del sector de treballadors d'empreses que no siguin viables.

La Federació Nacional de Confraries de Pescadors es reuneix avui a Madrid per decidir quines accions prenen en els pròxims dies per fer front a l'increment dels preus dels carburants en el sector, i la necessitat de trobar una "sortida viable i creïble".

Altres fonts del sector han puntualitzat que una part dels pescadors catalans han optat per no sortir avui a pescar davant el temor que no es pugui traslladar el peix de les llotges als mercats, per la vaga de transportistes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA