Economia

La venda d'habitatge es desploma el 2008

La venda d'habitatges a Catalunya es va reduir un 45,3% l'any passat, segons les dades facilitades aquest dijous pel ministeri d'Habitatge. De fet, aquest percentatge, i sempre segons les xifres del ministeri, situa el Principat com el territori de l'Estat on més han baixat les transaccions immobiliàries.

En total, en el conjunt de l'Estat el nombre d'habitatges comercialitzats va arribar als 564.464, xifra que representa una caiguda del 32,6% respecte al 2007. El descens més important es va produir en la venda d'habitatges de segona mà, que es va desplomar un 45,6%.

Després de Catalunya, els territoris amb més caigudes van ser Balears, País Valencià i Canàries. Per sota de la mitjana estatal figuren Castella i Lleó, Madrid, Aragó i La Rioja, entre d'altres.

Tot i això, per capitals de demarcació, Barcelona apareix com la segona ciutat que més habitatges va vendre el 2008 (29.489), a molta distància de Madrid (26.992), i per davant de Múrcia (8.019), Sevilla (6.639), Màlaga (6.244) i València (6.170).

Per preus, Barcelona es manté entre les zones més cotitzades a tot l'Estat. En concret, segons dades de febrer del 2009, Barcelona figura en tercera posició, per darrere de Guipúscoa i Biscaia, amb 3.684 euros per metre quadrat. Girona apareix en vuitena posició, i Tarragona a l'onzena.

 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.